Jevrić: Sekulović, Drašković i Rutović mogu jedino osnovati privatnu Radio-televiziju Mila Đukanovića

Jevrić se pita otkuda pravo Sekuloviću da ljude naziva državnim neprijateljima "samo zato što nijesu kao on pisali knjige hvale vječitom vođi partije i navodnom ocu nacije"
1 komentar(a)
Bojan Jevrić, Foto: Građanski pokret URA
Bojan Jevrić, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 27.04.2018. 10:30h

Onaj ko o evropskim tekovinama slobode medija i objektivnog i nepristrasnog novinarstva dalje nije vidio od Slobodana Miloševića i Mila Đukanovića a u novijoj eri od Radojke Rutović nema pravo poručiti ni slova vrsnim profesionalcima i onima koji su svoj profesionalni renome medijskih radnika izgrađivali mukotrpno i uvijek na fonu evropskih tekovina slobode medija, poručio je šef Medijskog tima URA Bojan Jevrić u reagovanju na javno pismo Gorana Sekulovića koje je poslato sa mail adrese Savjeta RTCG-a.

On se pita otkuda pravo Sekuloviću da ljude naziva državnim neprijateljima "samo zato što nijesu kao on pisali knjige hvale vječitom vođi partije i navodnom ocu nacije".

Dodaje da je sada potpuno jasna stvar da DPS preko svojih partijskih novinara i publicista koje je ubacio u Savjet RTCG-a želi da Javni servis "opet oblikuje nalik državnoj sjevernokorejskoj televiziji a na čijem čelu bi bili kadrovi poput Gorana Sekulovića, Mima Draškovića i Radojke Rutović".

"To će im uspjeti tek kada daju njihov prljav novac pomenutom trojcu kako bi osnovali privatnu Radio-televiziju Mila Đukanovića u kojoj će moći da rade što god požele, a javni servis svih građana nećemo dati i borićemo se za njega svim demokratskim tekovinama", naglasio je Jevrić.

Dodaje da je razumljivo da oni koji su od devedesetih metamorfozama mijenjali lica i ideologije, ne mogu prihvatititi tekovine slobodne i moderne Evrope a sa tim i slobodnih i nepristrasnih medija iako umišljeno za sebe drže da su na tom fonu.

"O tome nesumnjivo govore i inostrani partneri koji u svojim izvještajima oštro kritikuju pritiske na Javni servis i njegovu uređivačku politiku, a i najnoviji izvještaji medijskih sloboda u kojima je Crna Gora na začelju zemalja svijeta", zaključuje Jevrić.

Bonus video: