Liješević preuzela TO Budva, "Dogodine u Prizrenu" će grmiti starogradskim trgom?

"Ostavljamo autorima slobodu da izvedu one pjesme koje žele, ali naravno da time nikoga ne vrijeđaju, niti dovede u pitanje ničija osjećanja. Ko će koga pozvati gdje da dođe dogodine, to ćemo vidjeti, ali mi ćemo sa svoje strane svakako sve pozvati da dogodine dođu u Budvu“, kazao je Franović
7297 pregleda 8 komentar(a)
Maja Liješević, Foto: Vuk Lajović
Maja Liješević, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 17.12.2018. 14:39h

Maja Liješević od danas se nalazi na čelu najbogatije crnogorske Turističke organizcije, nakon što je zaključila četvorogodišnji ugovor sa Izvršnim odborom, koji ju je jednoglasno izabrao sa novu direktoricu.

Sa njoj je danas ugovor zaključila predsjednica Izvršnog odbora Kristina Kika Rafailović, a potpisivanju su prisustvovai gradonačelnik Budve Dragan Krapović i doskorašnji vd direktora TO Budve Mladen Franović.

Liješevićka se dugo godina nalazila na mjestu pomoćnika direktora Nacionalne turističke organizacije, a prethodno je radila u Ministarstvu turizma.

Navodeći da će nastaviti započete aktivnosti, koje se trenutno fokusiraju na završne pripreme oko organizacije petodonevnog novogodišnjig programa na starogradskom trgu otvorenom te prvi put i Božićnog bazara, ona se zahvali Opštini Budva i upravljačkim tijelima turističke organizacije na ukazanom povjerenju.

"Zadovoljstvo i izazov da nakon toliko radnog iskustva koje imam u Ministarstvu turizma i NTO, dolazim u svoju Budvu, među svoje ljude, dolazim da se sarađujem sa svojim sugrađanima. To je moj najveći motiv da svojim znanjem i iskustvom doprinesem razvoju turizma grada. Svi mi, kao građani Budve treba da imamo jasan cilj i jasnu viziju i da prepoznajemo koliko je turizma značajan ne samo za Budvu, nego i Crnu Goru“, naglasila je Liješević.

Naglasila je da je pripremila četvorogodišnji plan i program, koji će verifikovati i Skupština Turističke organizacije.

Krapović se zahvalio Franoviću, ali i predsjednici Izvršnog odbora Rafailovićevoj, koja je podnijela ostavku, na posvećenom radu.

"Uspješno se zaokružuje i ova 2018. sada otvaramo novu stranicu Turističke organizaciije i uvjerena sam da će naredne godine biti ostvareni još bolji rezultati“, kazao je Krapović.

Doskorašnji direktor Franović kazao je da je ove godine već za 200.000 eura premašen plan od tri miliona eura, koliko je bilo predviđeno da iznosi kasa Turističke organizcija.

Za novogodišnji program i Bazar izdvojeno 350.000 eura

Odgovorajući na pitanje koliko će novogodišnji programa koštati građane Budve, Franović je podsjetio da se prvi put organizuje program pet dana, a takođe i da se uporedo od 22. decembra do 15. januara organizuje i Božićni bazar.

On je naglasio da je budžetom TO predvidjela 275.000 eura, a Opština Budva 75.000 eura, ali da će se tek nakon Nove godine znati tačni troškovi.

"Potrduili smo se da pripremo pet tematskih večeri, od hip hopa, preko narodne i pop muzike, DJ, do Dina Merlina, i na kraju klasičnog roka. Prošle godine smo tokom novogodišnjih praznika u Budvi ostvarili promet od tri miliona eura, ove godine očekujemo da će grad i privreda, kao i sami građani imati obrt oko pet miliona eura. Naravno tokom novogodišnjih praznika i bazara, očekujemo da će Budvu posjetiti stotinu hiljada ljudi“, kazao je Franović.

Krapović je kazao da je da su finansije TO, od kada je nova gradska uprava preuzela vlast u Budvi, transparentne i da svako može da dobije podatke o utrošenom novcu. Praznično slavlje u Budvi počinje 28. decembra kada na centralnoj bini koja će biti postvaljena na trgu ispod starogradskih bedema nastupaju "Most Wanted", "Who See" i "Beogradski sindikat.

Noć poslije, 29. decembra , nastupa Etno grupa "Zora", Halid Bešlić i Marija Šerifović.

Zabava 30. decembra, kako najavljuju organizatori, počinje uz lokalne DJ- eve (DJ John KK i DJ Urketone), a nastavlja se uz svjetske DJ zvijezde Buraka Yetera i Darrena Emersona.

U novogodišnjoj noći zagrijavanje počinje uz "Jack Lupino and Leftovers", zatim nastupa "Aerodrom", a u novu 2019. prisutne će uvesti Dino Merlin.

Prvog dana nove godine program počinje od 14 časova uz popodnevni koncert klasične muzike (Revijski orkestar i sopranistkinje Sara Vujošević, Emilija Minić, Marijana Šovran, Lana Asija Dabović), a nastavlja se u večernjim satima kada nastupa "Akademia", zatim "Partibrejkersi" i "Van Gogh".

"Dogodine u Prizrenu" će grmiti starogradskim trgom?

Zamoljeni da prokomentarišu da li će poznata beogradska grupa "Beogradski sindikat“ 28. decembra na otvaranju novogodišnjeg programa izvesti i svoju najnoviju pjesmu "Dogodine u Prizrenu“, koja je izazvala veliku buru u javnosti zbog jasnih političkih poruka, Krapović je kazao da je riječ o izuzetno popularnoj hip hop grupi i očekuje da će to biti jedan dobro posjećen koncert.

"Budva je vrlo otvorena sredina u kojoj može svako da kaže što god želi, dok god se to ne kosi sa nekim zakonskim propisima ili moralni uzansama. Nisma gledao listu pjesma koje će pjevati, ali znam da je riječ o grupi koja ima šest , sedam albuma i veliki broj hitova, i ne sumnjam da su pripremili dobar program", kazao je Krapović.

Ni Franović nije precizirao hoće li biti izvedena pomenuta pjesma, ali je kazao da će svi izvođači dostaviti spisak pjesama.

"Ostavljamo autorima slobodu da izvedu one pjesme koje žele, ali naravno da time nikoga ne vrijeđaju, niti dovede u pitanje ničija osjećanja. Ko će koga pozvati gdje da dođe dogodine, to ćemo vidjeti, ali mi ćemo sa svoje strane svakako sve pozvati da dogodine dođu u Budvu“, kazao je Franović.

"Vijestima" je potvrđeno da će se na centralnoj bini ispred strarogradskih bedema pomenuta pjesma biti izvedena i da ju je Beogradski sindikat uvrstio u spisak.

Bonus video: