Marković: Gradite vrtić u Budvi

Naglasio je da je dokumentacija za gradnju vrtića kompletirana, te da nema velikih prepreka za brzu realizaciju ovog izuzetno važnog projekta
1745 pregleda 3 komentar(a)
Marković
Marković

Potpredsjednik Opštine Budva Marko Marković (Demokrate) pozdravio je odluku Vlade da obustavi izgradnju vrtića u Baru, te zatražio u ime lokalne uprave da se sredstva utroše za istu namjenu u opštini Budva.

Marković je u pismu premijeru Dušku Markoviću i ministru prosvjete Damiru Šehoviću naveo da Opština Budva već dvije godine bezuspješno Vladi Crne Gore kandiduje projekat izgradnje vrtića u naselju Golubovina u Budvi.

"Kako u proteklom periodu nismo imali razumijevanja od strane Vlade, a činjenica je da je problem prebukiranosti vrtića veliki u opštini Budva, nadam se da će Vlada CG ovaj naš predlog uzeti u razmatranje. Iako smo problem donekle sanirali tokom predhodne godine tako što je opština Budva Ministarstvu prosvjete i JPU 'Ljubica V. Jovanović Maše' donirala 700 kvadrata u TQ Centru čime su djeca dobila novi i adekvatan prostor, problem se može u potpunosti rješiti jedino izgradnjom novog vrtića", istakao je Marković u pismu.

Naglasio je da je dokumentacija za gradnju vrtića kompletirana, te da nema velikih prepreka za brzu realizaciju ovog izuzetno važnog projekta.

"Logično i prirodno da se novac uloži u opštinu sa primorja, koja se graniči sa Barom, ukoliko već nije moguće to realizovati u Baru. Finansijska situacija u opštini Budva je stabilna i povoljna, pa sam slobodan ponuditi i učešće Opštine u realizaciji projekta. Na kraju, želim da, ukoliko ima spremnosti, naglasim da zakonska procedura može biti vrlo brzo i efikasno zaokružena, tako da Opština sa najvećim natalitetom u Crnoj Gori brzo može riješiti jedan veoma opterećujući problem za sledećih više decenija", zaključio je Marković.

Bonus video: