Mijuškovići uručili zahvalnicu Tatjani Vukićević

Vukićević, dirnuta pažnjom, zahvalila se Mijuškovićima na ukazanom poštovanju, zahvalnici i poklonima
844 pregleda 0 komentar(a)
Vukićević sa slikom, Foto: Svetlana Mandić
Vukićević sa slikom, Foto: Svetlana Mandić

NVO „Udruženje Mijuškovića Nikšić“ uručilo je zahvalnicu, umjetničku sliku i ručni sat Tatjani Vukićević, Nikšićanki koja je prošle godine donirala bubreg 20 godina mlađem sugrađaninu i komšiji Nikoli Mijuškoviću.

„Željeli smo da joj ukažemo poštovanje i zahvalnost za doniranje bubrega našem Nikoli. Preko Tatjane došli smo do saznanja da u ovo vrijeme imacrnogorskih heriona jer se odlučila bez razmišljanja da spasi život našeg bratstvenika“, kazao je predsjednik Udruženja, Ilija Mijušković.

Kako je objasnio planirali su da održe godišnju skupštinu, ali su odlučili da odustanu od dnevnog reda i da Tatjani Vukićević ukažu poštovanje koje joj s pravom pripada.

„Tim plemenitim činom postala je dobrim dijelom dio naše porodice i bratstva. Inače ova dva bratstva, Mijuškovići i Vukićevići, se druže odavnina, imaju rodbinskih veza. To su dva bratstva koja su oduvijek značila nešto za pleme Pješivce, bila na čelu plemena i vodili ga u pravcu oslobođenja Crne Gore kroz sva vremena. Ne možemo imati dražeg gosta u bratstvu i porodici od Tatjane Vukićević“, poručio je Mijušković.

Vukićević, dirnuta pažnjom, zahvalila se Mijuškovićima na ukazanom poštovanju, zahvalnici i poklonima.

Na zahvalnici stoje stihovi Petra II Petrovića Njegoša „Blago tome ko dovijek živi, imao se rašta i roditi“, a kako Mijuškovići poručiše Tatjana Vukićević se imala „rašta roditi i njeno ime će vječno živjeti“.

Bonus video: