Mještani čekaju Matijević da potpiše ugovor o asfaltiranju puta za Krtole

Potpredsjednik opštine Siniša Kusovac je rekao da razumije nezadovoljstvo stanovnika Krtola i da je ono opravdano
177 pregleda 1 komentar(a)
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Opština Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 29.06.2018. 11:17h

Oko 80 mještana Krtola i Krašića ušlo je jutros organizovano u zgradu opštine Tivat i čekaće predsjednicu opštine Snežanu Matijević da potpiše ugovor sa Lušticom development o asfaltiranju puta od kružnog toka do Solila-epilog je sastanka sa potpredsjednikom opštine Sinišom Kusovcem, javlja Radio Tivat.

Krtoljani su opštini Tivat prenijeli ultimatum da do ponedjeljka 2.jula moraju krenuti sa više puta obećavanim asfaltiranjem oštećene saobraćajnice ili će preduzeti radikalne mjere.

Na osnovu odluka sinoćnjeg zbora građana Krtola, oni su jutros u koloni sa sirenama prošli ispred opštine Tivat, a zatim su sa pištaljkama ušli u zgradu lokalne uprave. U holu opštine su poručili da će ukoliko ih ne prime predstavnici opštinskog rukovodstva blokirati ulaz i izlaz iz opštine Tivat. Njih je u multimedijalnoj sali primio potrpedsjednik opštine Siniša Kusovac koji je zadužen za opštinske investicije.

„Ovo nije politička priča. Priče nas više ne interesuju, ne interesuje nas šta je bilo. Mi smo ovdje došli sa politikom Krtola. Ugrozili ste nam egzistenciju. Biće te odgovorni ako dođe do radikalizacije našeg opravdanog nezadovoljstva. Doćiće nas sledeći put 150 ispred opštine i snosićete posljedice. Budite sigurni da nećemo napustiti opštinu bez čvrtsih garanacija da će te u ponedjeljak ujutro krenuti sa asfaltiranjem i dok ne vidimo poptis predsjednice opštine na ugovor o tom poslu“, rekao je Savo Klakor.

Predsjednik MZ Ivan Starčević rekao je za Radio Tivat da je Savjet MZ uputio zvaničan zahtjev opštini da stanovnicima Krtola zbog izgubljene dobiti od turizma i brojne štete koju trpe umanji porez na nepokretnosti za 50 odsto, ali odgovor još nijesu dobili.

„Istrpjeli smo „Erlang“ koji je mjesecima kasnio i radio možda i najgori posao u Crnoj Gori“, rekao je Starčević naglašavajuću da je MZ zbog brojnih neispunjenih obećanja zbog asfaltiranja puta napustila sve dogovore sa opštinom.

Potpredsjednik opštine Siniša Kusovac je rekao da razumije nezadovoljstvo stanovnika Krtola i da je ono opravdano.

„I prije ponedjeljka mašine će biti na putu. „Jedinstvo“ je sa „Car investom“ završilo asfaltiranje oko 3 kilometra puta od Radovića do Rogača. Preostalo je 2,2 kilometra od kružnog toka do Solila. Nosilac posla je Luštica development koja je izabrala „Tehnoput“. Oni će asfaltirati obje trake puta. Čekali smo da se izvrši ispitivanje cjevovoda i dobili sertifikate da je voda bakteriološki i hemijski ispravna. Telekom je prokopao rov za postavljanje kablova i nakon ovog asfaltiranja više neće biti raskopavanja puta“, rekao je Kusovac, prenosi Radio Tivat.

On je rekao da su sredstva za asfaltiranje obezbijeđena, da će pored Luštica developmenta i Katari Diara i firma „Sea trade“ uložiti sredstva, a da će od Telekoma opština naplatiti oko 17.000 eura za postavljanje kablova u trup puta.

„Vi ste u pravu. Na području Krtola i Krašića ima oko 3.500 objekata i 90 odsto je namijenjeno za turizam. I nama je itekako u interesu da se ovo završi na najbolji mogući način. Ja nijesam davao obećanja i nemam pravo potpisivanja“, rekao je Kusovac. On je najavio da će „Tehnoput“ nakon uvođenja u posao, asfaltiranje završiti u roku od 7 do 10 dana i da je za poslove nadzora izabrana firma „Civil engineer“ iz Podgorice.

Okupljanju Krtoljana u opštini prisustvovao je i predstavnik Luštica developmenta kao i odbornik DSS u tivatskoj skupštini, Dejan Risančić.

Bonus video: