Nakon niza uspjeha predstavljeni novi projekti

Izvedeni infrastrukturni radovi na više lokacija
7657 pregleda 0 komentar(a)
Zelenika, Foto: Opština Herceg Novi
Zelenika, Foto: Opština Herceg Novi

Predstavnici lokalne uprave u Herceg Novom, zajedno za članovima Savjeta MZ Bijela, obišli su nekoliko lokacija u Bijeloj na kojima su izvedeni infrastrukutrni radovi na izgradnji kanalizacije i sanacije lokalnog puta u mjestu Vala.

Projekat je obuhvatio izgradnju 420 metara nove kanalizacije. Od toga, oko 260 metara kanalizacije postavljeno je u naselju Leventina, dok se trenutno izvode radovi na postavljanju 160 metara od magistrale prema fudbalskom stadionu.

U preduzeću “Vodovod i kanalizacija“ rekli su nam da su radovi na lokaciji u naselju Leventina obuhvatili primarni i sekundarni dio kolektora, oba u dužini od po 130 metara. Takođe, istakli su da ovaj projekat mnogo znači za same stanovnike ovog dijela Bijele, jer je stanovništvo godinama imalo probleme sa izlivanjem fekalija u obližnji potok.

Projekat izgradnje kanalizacije realizovan je kroz saradnju građana i hercegnovske opštine. Tako su mještani u finansiranju projekta učestvovali sa 50% sredstava, lokalna uprava sa 30%, dok je Vodovod učestvovao u materijalu u visini od 20%.

PRI KRAJU SANACIJA PUTA U VALI

Predstavnici Opštine i Mjesne zajednice obišli su i trasu puta u bijelskoj Vali, gdje se izvode radovi na sanaciji. U naselju Vala izvode se radovi na sanaciji oko 60 metara lokalnog puta, dok će u narednoj fazi biti urađeno još dvadesetak metara puta.

“Zaista je posebno zadovoljstvo vidjeti da se, poslije duže vremena, uspješno završavaju radovi na proširenju prve dionice lokalnog puta do crkve i mjesnog groblja. Ovo je jako frekventan put koji je na pojedinim mjestima uzak i gotovo neprohodan. Građani koji žive na rivijeri, a gravitiraju ka mjesnoj crkvi, groblju ili kapeli u ovom mjestu, znaju koliko je ovaj put bio problematičan, pogotovo tokom saučešća i sahrana. Opština će pomoći i u narednim fazama radova na proširenju i sanaciji ovog jako značajnog lokalnog puta, ne samo za Bijelu, već i susjedna mjesta”, saopšteno je iz Sekretarijata za lokalnu samoupravu Opštine Herceg Novi.

U TOKU ASFALTIRANJE LOKALNOG PUTA U ZELENICI

U toku su radovi na uređenju putne mreže kroz Kutsko polje u Zelenici. U pitanju je posao asfaltiranja dionice duge 300 metara, do pumpne stanice Opačica. Radovi se izvode u saradnji Opštine Herceg Novi i mještana Zelenike.

Ovo je prva faza uređenja puta kroz Kutsko polje, koja će podrazumijevati i popravljanje oštećenja na putu, na koja su mještani ukazali.

Kako su saopštili iz lokalne uprave, plan je da se nastavi se sanacijom lokalne saobraćajnice na pomenutoj trasi, ali nakon što u trup puta budu postavljene kanalizacione cijevi. Cilj je da otpočne priključivanje ostatka naselja na kanalizacioni sistem, i to dijela iza pumpe i jednog poteza koji treba da se spoji na glavni kolektor na magistrali.