Nova ljevica: U zahtjeve uvrstiti ostavke Medenice, Šundića i vraćanje naknade majkama

"Da bismo počeli izgradnju zdravog društva, ne smijemo ostaviti ništa što je štetno, što bi nas jednog dana moglo vratiti nazad", navodi se u saopštenju
2559 pregleda 22 komentar(a)
Sa jučerašnjeg protesta, Foto: Filip Roganović
Sa jučerašnjeg protesta, Foto: Filip Roganović

Građanski pokret Nova ljevica pozvao je organizatore građanskog protesta, koji je sinoć održan u Podgorici, da u zahtjeve uvrste ostavke predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i direktora Radio Televizije Crne Gore (RTCG) Božidara Šundića i vraćanje naknade majkama.

Organizatori građanskog protesta zatražili su ostavke predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića, vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Sa protesta, koji je organizovan pod sloganom "97000 – odupri se!" i na kojem se okupilo nekoliko hiljada ljudi, zatražena je i ostavka direktora Agencije za sprječavanje korupcije Sretena Radonjića, a građani su pozvani da se uključe u formiranje i osmišljavanje konkretnih zahtjeva i akcija.

"GP Nova ljevica doprinosi i podržava građanske proteste i zahtjeve iznesene na protestu, ostavke Đukanovića, Markovića, Stankovića, Katnića i Radonjića. Pozivamo organizatore da u zahtjeve uvrste i ostavke Medenice i Šundića, kao i da se vrate naknade majkama", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, da bi se demoktirao kompletan sistem , neophodno je ukloniti sa čelnih pozicija sve one koji učestvuju u njemu, "štite kriminal i korupciju, koji su u službi te kriminalne vlasti i koji su dio tog trulog režima".

"Da bismo počeli izgradnju zdravog društva, ne smijemo ostaviti ništa što je štetno, što bi nas jednog dana moglo vratiti nazad", dodaje se u saopštenju.

U GP Nova ljevica smatraju da jedan od zahtjeva mora biti i vraćanje doživotno stečenog prava majkama.

"Jedino u Crnoj Gori se može desiti da se ukida jednom zakononom stečeno pravo. Od ove vlasti prevarene majke se već dugo bore za nas i naša je obaveza i dužnost da im se za to odužimo, prije svega boreći se za poštovanje zakona", kazali su iz GP Nova ljevica.

Iz tog Pokreta su pozvali sve, a prije svih političke partije da ne zloupotrebljavaju građanske proteste u lične i partijske interese, već da ih podrže i da svoju infrastrukturu stave na raspolaganje organizatorima protesta.

"U ovom trenutku interes naroda mora biti ispred političkih interesa", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: