Nova protivpožarna oprema isprobana u marini Porto Montenegro

"Služba zaštite i spasavanja Tivat i njihov komandir Barbić konstantno ulažu u nove sigurnosne standarde, a obezjeđuju i izuzetnu tehničku podršku, što je još jedna potvrda profesionalnosti i odgovornosti ove institucije"
81 pregleda 2 komentar(a)
Služba zaštite, Foto: Porto Montenegro
Služba zaštite, Foto: Porto Montenegro
Ažurirano: 11.04.2017. 12:01h

Služba zaštite i spasavanja Tivat održala jepokaznu vježbu sa novom protivpožarnom opremom u marini za superjahte Porto Montenegro. Riječ je je novonapravljenom mobilnom uređaju sa pumpom i protivpožarnim monitorom koji stvara mlaz visokog pritiska. Prenosivi uređaj koji je nastao po zamisli komandira SZS Tuivat, inženjera Zorana Barbića, može djelovati na svakom dijelu marine, uključujući i pontone. Uređaj, sa postojećom protivpožarnom infrastrukturom, djeluje u kombinaciji vode i pjene, sa mlazom dometa do 60 metara.

„Služba zaštite i spasavanja Tivat i njihov komandir Barbić konstantno ulažu u nove sigurnosne standarde, a obezjeđuju i izuzetnu tehničku podršku, što je još jedna potvrda profesionalnosti i odgovornosti ove institucije. Tokom svih ovih godina, od početka realizacije projekta marine Porto Montenegro, imamo izuzetnu saradnju. Vatra na palubi jahte je ozbiljna situacija za bilo koju marinu, a razlika između manjeg incidenta i katastrofe na vodi temelji se samo na posjedovanju tehničkih i ljudskih resursa za brzo rješavanje problema.“- istakao je direktor marine Porto Montenegro Tony Browne.

Desetak članova marina tima nedavno su prošli obuku, shodno Zakonu o zaštiti i spasavanju, a konstruisanje novog prenosnog protivpožarnog uređaja još je jedna u nizu potvrda da je menadžment marine posvećen konstantnoj procjeni rizika pri svakoj situaciji, kao i planovima za vanredne situacije na osnovu kojih svakom klijentu mogu, sa punim pravom, garantovati siguran i bezbjedan boravak u tivatskoj marini- saopšteno je iz Porto Montenegra.

Bonus video: