Novi protest u Budvi: Dozvolite nam da radimo još ovo ljeto

Okupljeni još jednom upozorili nadležne da uklanjanje objekata nije dobro za odvijanje predstojeće ljetnje sezone
4562 pregleda 13 komentar(a)
Sa protetsa, Foto: Vuk Lajović
Sa protetsa, Foto: Vuk Lajović

Zakupci šest otvorenih dikoteka, lokala brze hrane i trgovačkih radnji, njihovi radnici i članovi porodice održali su danas ponovo protest, sa koga su pozvali Ministarstvo održivog razvoja i turizma da im dozvoli da njihovi objekti rade još ovo ljeto, a da će ih oni sami ukloniti do 31. oktobra.

Uz očekivanje da će ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović usvojiti njihovo zahtjev i takav predlog uvrstiti u dnevni red na sjednici Vlade, njih oko stotinu koji su okupili na kružnom toku na ulazu u Budvu, još jednom su upozorili nadležne da uklanjanje ovih objekata nije dobro za odvijanje predstojeće ljetnje sezone.

“Naši objekti su već više od 20 godina na šetalištu i smatramo ovo nije vrijeme da se na ovakav način uklone. Trebalo je pristupiti planskoj izradi projekta uređenja šetališta i to je trebalo prethoditi donošenju ove odluke”, kazala je vlasnica lokala brze hrane Snežana Kuč.

Prema njenim riječima, uklanjenje objekata u zoni morskog dobra, kao i u dijelu šetališta kojim gazduje Opština Budva, je urađeno selektivno.

“Nijesu uklonjeni svi objekti, nego samo oni na lokalitetu kod Pošte, znači lokali brze hrane, otvoreni šankovi… Sezona već počinje i sada je kasno da se izvrši uklanjenje objekata i za kratko vrijeme uredi prostor. Smatram da treba naći kompromis, kolegijum treba da bude u ministarstvu, i da će sjutra na Vladi biti odluka da li će naši objekti ostati. Ovim skupom hoćemo još jednom da pošaljemo poruku da se nađe prelazno rješenje. Mi smo spremni da se ugovorom obavežemo da ćemo do kraja oktobra ukloniti svoje objekte”, istakla je ona.

Prekjuče je u Budvi u prostorijama JP Morsko dobro održan sastanak kome su prisustvovali ministar turizma Pavle Radulović, direktor javnog preduzeća Predrag Jelušić, gradonačelnik Budve Marko Bato Carević i avokat Zoran Piperović, pravni zastupnik vlasnika šest diskoteka.

Radulović je nakon sastanka poručio da su definitivno svi ostali pri svome stavu da takva ponuda nije više primjerena na toj lokaciji, ali da do pronalaska alternativne lokacije, predloženo je da se lokalima dozvoli da rade još ovu sezonu, pod uslovom da se obavežu da ih sami uklone do 31. oktobra.

Takav zahtjev potpisali su Jelušić i Piperović, a o njemu bi danas trebalo da se izjasni kolegijum.

Vlasnici lokala brze hrane i trgovačkih objekat koje se nalaze na istom lokalitetu, i danas su još jednom pozvali nadležne da ne smije biti selektivnihg pristupa i da se i njima dozvoli da rade još ovo ljeto.

“Naši lokali ne stvaraju buku, nemamo muziku, ni stolove, naši gosti se ne zadržavaju ispred lokala. Smatramo da se ovaj plan donio selektivno. Nalazimo se na pragu turističke sezone i nije očekivano sada da ovaj prostor u glavnoj gradskoj zoni bude adekvatno uređen, što je jedan od razloga da nam date podršku i nađete kompromis”, poručili su oni.

Bonus video: