Oko 33.455 eura za četiri pljevaljske NVO

Predsjednik Opštine Mirko Đačić kazao je da ove četiri nevladine organizacije smatra društveno odgovornim
0 komentar(a)
nvo, Pljevlja, Foto: Privatna arhiva
nvo, Pljevlja, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.10.2018. 15:49h

Četiri pljevaljske nevladine organizacije dobile su oko 33.455 eura za realizaciju projekata u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD).

Potpisivanju ugovora je prisustvovala stalna predstavnica UNDP i koordinatorka Sistema UN u Crnoj Gori Fiona Mekluni kao i Mirko Đačić predsjednik Opštine Pljevlja koja je partner u ovom programu.

Komisija za raspodjelu sredstava u okviru ReLOaD projekta donijela odluku da se u Opštini Pljevlja finansiraju 4 projekta, od 15 pristiglih na Konkurs.

Novac su dobile NVO Otvoreni centra Bona Fide za projekat „Odlučivati o mladima samo zajedno sa mladima“, Nevladino udruženje farmera „Zdravo zrno“ – „Misli organski“, Organizacije slijepih za Pljevlja i Žabljak za projekat „Kultura spaja sve ljude“ i NVU Živio život, za projekat „Više znanja-manje otpada”.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Pljevlja, Tivat, Kotor, Nikšić, i Podgorica. U fokusu programa je jačanje partnerstva između lokanih samouprava i organizacija civilnog društva, a svi izabrani projekti u Pljevljima u skladu sa strateškim dokumentima Opštine.

Predsjednik Opštine Mirko Đačić kazao je da ove četiri nevladine organizacije smatra društveno odgovornim.

“Cilj ovih projekta je da pomognu smanjenju nejednakosti i da promovišu održivo upravljanje prirodnim resursima, što je u skladu sa održivim ciljevima razvoja, koji su temelj rada UNDP-a, a istovremeno i ciljevi na koje se Crna Gora kao i druge članice UN obavezela da će ostvariti do 2030. Godine”, naglasila je Fiona Mekluni.

Bonus video: