Polomljeni mobilijar nije lijep prizor pred početak školske godine: Roditelji žele uređena dvorišta vrtića

„Dvorište i čitav vrtić izgleda zapušteno. Kada sam došla sa djetetom da vidim liste, u dvorištu su se nalazili tepisi na kojima su bili psi lutalice, a dio mobilijara je bio polomljen. Nadam se da će uspjeti da saniraju štetu, ali i da ubrzo renoviraju prostorije, s obzirom da se radi o staroj zgradi“, kazala je T.L
121 pregleda 1 komentar(a)
Vrtić, Pobrežje, Foto: Luka Zeković
Vrtić, Pobrežje, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.09.2018. 16:32h

Polomljeni mobilijar u dvorištima pojedinih podgoričkih vrtića nije lijep prozor pred početak školske godine, smatraju roditelji.

Naizgled dvorišta vaspitne jedinice “Leptirić“ na Pobrežju koji pripada Javnoj predškolskoj ustanovi „Đina Vrbica“ “Vijestima” su se žalili čitaoci navodeći da izgleda zapušteno zbog polomljenog mobilijara.

Jedan od roditelja T.L, navodi da ga je iznenadilo stanje u kojem se nalazi dvorište vrtića imajući u vidu skori početak školske godine.

„Dvorište i čitav vrtić izgleda zapušteno. Kada sam došla sa djetetom da vidim liste, u dvorištu su se nalazili tepisi na kojima su bili psi lutalice, a dio mobilijara je bio polomljen. Nadam se da će uspjeti da saniraju štetu, ali i da ubrzo renoviraju prostorije, s obzirom da se radi o staroj zgradi“, kazala je T.L.

Iako je dvorište ovog vrtića ograđeno, vandali su uništili dio mobilijara u ovoj predškolskoj ustanovi, koju pohađa veliki broj mališana. Ipak, roditelji se nadaju da će se stanje popraviti u narednom periodu, te da će doskorašnji problem prebukiranosti biti manji.

„Ovo je vrtić u kojem boravi veliki broj djece. Problem prebukiranosti je bio naročito prisutan početkom prošle školske godine, ali se zatim broj djece u grupama smanjio sa oko 50 na četrdesetak mališana po grupi“, kazao je jedan od roditelja čije dijete pohađa vrtić na Pobrežju.

Bonus video: