Porto Montenegro za deset godina gradilo 8.360 ljudi

U informaciji piše da je u periodu april-jun ove godine u Porto Montenegru bilo zaposleno ukupno 525 ljudi...
80 pregleda 0 komentar(a)
Porto Montenegro, Foto: Porto Montenegro
Porto Montenegro, Foto: Porto Montenegro
Ažurirano: 15.07.2017. 18:47h

Na izgradnji nautičko-turističkog kompleksa Porto Montenegro u Tivtu u proteklih 10 godina bilo je angažovano 8.360 ljudi.

Taj broj uključuje zaposlene kod izvođača i podizvođača angažovanih na projektu, stoji u informaciji o aktivnostima na realizaciji prioritetnih objekata iz oblasti turizma.

Dokument se odnosi na period april-jun ove godine i pripremilo ga je Ministarstvo održivog razvoj i turizma, a u srijedu usvojila Vlada.

Nikada, međutim, istovremeno na realizaciji projekta nije radilo više od nekoliko stotina građevinaca, jer su bivši vlasnici tog nautičkog centra, kanadski milijarder Piter Mank i njegovi partneri, do sada sve gradili u fazama.

U marini se nikada nije pravilo više od tri značajnija objekta u isto vrijeme.

U protekla tri mjeseca u luksuznom tivatskom nautičkom centru završena je samo jedna veća investicija - izgradnja prve faze rezidencijalno-poslovnog objekta „Regent Pool Club Residences“, što, takođe, stoji u informaciji koju je resor ministra Pavla Radunovića pripremio za Vladu.

Najavljeno je da će u septembru početi izgradnja druge faze tog objekta i izgradnja još jedne rezidencijalno-poslovne zgrade.

Od aprila do jula 2017. godine, prema Vladinom dokumentu, u Porto Montenegru je bilo planirano 7,1 milion eura investicija, od čega je ostvareno 5,46 miliona.

Prema računici Vlade, od obećanih ukupno 450 miliona eura investicija u realizaciju projekta Porto Montenegro koja je počela 2007. godine, do danas je uloženo 458 miliona. U Informaciji piše da je u periodu april-jun ove godine u

Porto Montenegru bilo zaposleno ukupno 525 ljudi, a da je u isto vrijeme lani na raspolaganju bilo 326 radnih mjesta. Uprkos tome, nisu dostignuti očekivani finansijski efekti od tog projekta, jer je od planiranih 12,93 miliona eura, u izvještajnom periodu ostvareno 10,84 miliona. Iako je to traženo, u informaciji nije precizirano koliko radnih mjesta su dobili građani Crne Gore, a koliko stranci.

Bonus video: