Posljednji veliki “ulazni talas” na Debelom brijegu

Na graničnom prelazu sa Hrvatskom, za 24 sata granicu u prosjeku pređe između petnaest i dvadeset hiljada putnika i od četiri i po do pet hiljada vozila
150 pregleda 0 komentar(a)
Debeli brijeg, Foto: Slavica Kosić
Debeli brijeg, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 11.08.2018. 12:42h

Prema procjenama, još ovog vikenda biće veći broj putnika koji ulaze, nego onih koji napuštaju Crnu Goru. Već idućeg vikenda biće obrnuta situacija.

Na graničnom prelazu sa Hrvatskom - Debeli brijeg, za 24 sata granicu u prosjeku pređe između petnaest i dvadeset hiljada putnika i od četiri i po do pet hiljada vozila. Promet putnika je u prvih deset dana avgusta deset odsto manji nego lani u isto vrijeme, a vozila sedam odsto. Do 10. avgusta Debeli brijeg je prešlo 164 hiljade lica i 40.500 vozila

Na granične pregleda čeka se u prosjeku dvadesetak minuta, ali u vrijeme vikenda oko 40 minuta. Gužve zavise i od kolega na hrvatskoj strani na graničnom prelazu Karasovići. Najveće gužve su od petka poslijepodne do nedjelje poslijepodne.

Da bi smanjili gužve na Debelom brijegu u funkciji je svih pet traka, od kojih je jedna namijenjena teretnom saobraćaju. Tu granicu dnevno, u oba pravca, pređe i 120 autobusa sa izletnicima za koje je pojednostavljena procedura prelaska.

Bonus video: