Potvrđena presuda: Mićunović nezakonito smijenjen sa mjesta direktora TVCG

"Odluka o mojoj smjeni, kao i odluke o smjenama generalne direktorke Andrijane Kadije, članova Savjeta Nikole Vukčevića i Gorana Đurovića, “nepodobnih” urednika i novinara TVCG su primjer totalitarne čistke i ruganje pravu, profesiji i samom zdravom razumu”, kazao je Mićunović
6205 pregleda 12 komentar(a)
Mićunović, Foto: Boris Pejović
Mićunović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.03.2019. 15:06h

Podgorički Viši sud potvrdio je presudu danilovgradskog Osnovnog suda prema kojoj je Vladan Mićunović nezakonito smijenjen sa mjesta direktora Televizije Crne Gore (TVCG).

Osnovni sud u Danilovgradu je 11. januara poništio odluku generalnog direktora Javnog servisa Božidara Šundića o smjeni direktora televizije Vladana Mićunovića.

Sutkinja Nina Radunović tada je usvojila tužbeni zahtjev i, kako piše u presudi, poništila odluku tuženog RTCG o razrješenju direktora TVCG.

"Odluka o mojoj smjeni, kao i odluke o smjenama generalne direktorke Andrijane Kadije, članova Savjeta Nikole Vukčevića i Gorana Đurovića, “nepodobnih” urednika i novinara TVCG su primjer totalitarne čistke i ruganje pravu, profesiji i samom zdravom razumu”, kazao je Mićunović "Vijestima".

Njegov advokat Siniša Gazivoda kazao je "Vijestima" da je "pravosnažno okončanje ovog procesa potvrda da Vladan Mićunović, kao direktor Televizije Crne Gore, u svom radu nije postupao nezakonito, niti je prouzrokovao bilo kakvu štetu".

"Odluka o razrješenju Mićunovića zasnivala se na paušalnim, pravno neutemeljenim tvrdnjama, što potvrđuje da su stvarni razlozi za razrješenje bili sasvim druge prirode, a što je javnosti dobro poznato".

Bonus video: