Rutović bi da se vrati na "mjesto zločina"

Na konkurs se prijavili Andrijana Kadija, Vladan Mićunović i Radojka Rutović, Goran Sekulović, Zvezdan Vukanović
199 pregleda 29 komentar(a)
Radojka Rutović, Foto: Boris Pejović
Radojka Rutović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.03.2017. 06:59h

Za mjesto generalnog direktora Radio-televizije Crne Gore (RTCG) prijavilo se više kandidata, među kojima su sadašnji vršilac dužnosti Andrijana Kadija, v.d. direktora Instituta za medije Vladan Mićunović i bivša direktorica Televizije Crne Gore Radojka Rutović.

Za tu poziciju dokumenta su predali i glavni urednik Prosvjetnog rada Goran Sekulović i predjsednik Mladih naučnika CANU Zvezdan Vukanović.

To je “Vijestima” potvrdilo više nezvaničnih izvora iz Javnog servisa. Na konkurs koji je trajao mjesec dana vjerovatno će se javiti i urednik u sportskoj redakciji TVCG Đorđije Kustudić.

Kadija i Mićunović nijesu željeli da komentarišu kandidaturu do završetka konkursa, a komentar nije želio dati ni Kustudić.

Rutović juče nije odgovarala na pozive i SMS novinara “Vijesti”.

Konkurs se završava danas, ali bi mogao biti produžen do petka, navodno zbog više vikenda.

Za mjesto u vrhu RTCG-a navodno su zainteresovani i bivši pomoćnik generalnog direktora RTCG Velizar Sredanović, direktorica RTV Herceg Novi Dubravka Perović i dugogodišnji urednik i novinar u RTCG Miomir Maroš.

Mandat generalnog direktora RTCG je četiri godine, a Savjet RTCG će imati 30 dana da obavi intervjue sa kandidatima i izabere novog generalnog direktora.

Kadija je na čelu Javnog servisa otkad je Savjet RTCG smijenio bivšeg generalnog direktora Rada Vojvodića.

Smjenu Vojvodića predložio je član Savjeta RTCG Goran Đurović, jer je navodno nanio veliku štetu RTCG-u poništenjem konkursa za direktora TVCG, ali i zbog privremenog ukidanja emisije “Replika” i niza neostvarenih zaključaka tog tijela. Vojvodić je prethodno poništio konkurs za direktora TVCG, jer kandidatkinja Sonja Drobac, prema sistematizaciji radnih mjesta, nije imala potrebnu stručnu spremu.

Drobac se nije javljala na konkurs.

Radojka Rutović je podnijela ostavku nakon uslovljavanja dijela opozicije da sa DPS potpiše sporazum o formiranju vlade izbornog povjerenja.

Bonus video: