Sekuloviću oprostili kršenje Zakona o sprečavanju korupcije

Administrativni odbor je na sjednici 8. novembra zauzeo stav da će prilikom reizbora javnih funkcionera uzeti u obzir kada ih ASK obavjesti da oni nijesu dostavljali prijave
99 pregleda 0 komentar(a)
Zaboravio da prijavi imovinu: Sekulović
Zaboravio da prijavi imovinu: Sekulović

Ako se Goran Sekulović ponovo prijavi za članstvo u Savjetu RTCG može mu se uzeti za zlo to što u ovom mandatu nije na vrijeme prijavio imovinu Agenciji za sprečavanje korupcije. To je stav skupštinskog Administrativnog odbora koji je juče konstatovao da je iz ASK-a dobio informaciju da je Sekulović naknadno dostavio izvještaj o imovini, nakon što je to tijelo utvrdilo da je prekršio zakon jer u roku od 30 dana od stupanja na funkciju to nije učinio.

Administrativni odbor je na sjednici 8. novembra zauzeo stav da će prilikom reizbora javnih funkcionera uzeti u obzir kada ih ASK obavjesti da oni nijesu dostavljali prijave.

“A kao adekvatnu mjeru (Odbor) može da cijeni opomenu ili drugu disciplinsku mjeru koju može izreći organ vlasti u kome funkcioner vrši javnu funkciju”, zaključeno je na sjednici.

Sekulović je nakon smjena članova Savjeta RTCG, koje su bile politički motivisane, izabran u to tijelo koje je ubrzo zatim promijenilo uređivački tim i politiku javnog servisa, okrenuvši ga ponovo i isključivo ka afirmisnaju vlasti.

Administrativni odbor juče je predložio Skupštini Crne Gore da za predsjednika Savjeta Agencije za nadzor osiguranja imenuje specijalistu evropskih studija Uroša Andrijaševića.

Andrijašević je dobio podršku svih šest članova odbora iz vladajuće koalicije i predsjednika Odbora Luiđa Škrelje (DPS). Sjednici odbora nijesu prisustvovali predstavnici Demokratskog fronta (DF) i SDP-a.

Andriješević je tokom karijere bio stažista u Upravi policije, saradnik u kabinetu ministra uređenja prostora i zaštite životne sredine.

Na konkurs za izbor predsjednika Savjeta Agencije za nadzor osiguranja prijavio se i doktor ekonomskih nauka Safet Kalač, koji nije dobio nijedan glas od prisutnih članova odbora.

Kalač je bio funkcioner i predsjednik Odbora direktora Željezničke infrastrukture.

Skupština je ranije razriješila Branka Vujovića sa funkcije predsjednika Savjeta Agencije za nadzor osiguranja, jer je otišao u penziju.

Odbor je predložio Skupštini da za članove Komisije za vrednovanje projekata za manjinske narode imenuje Mirjanu Kuveljić i Mirzu Medunjanin, dok su ranije imenovani Mirjana Purić, Marina Vuković, Boris Zvicer, Nazif Velić i Adis Pepić.

Bonus video: