Stijepović: Obili orman i na divlje priključili struju

Iz CEDIS-a kažu da za to imaju odluku suda, što je potvrdio i predsjednik Osnovnog suda na Žabljaku
7987 pregleda 3 komentar(a)
Sporna stanica na Žabljaku, Foto: Obrad Pješivac
Sporna stanica na Žabljaku, Foto: Obrad Pješivac

Žabljačanin Miloš Stijepović optužio je radnike CEDIS-a da su u petak oko 11,20 časova u Motičkom gaju nasilno otvorili orman od struje tako što su obili katanac i pokidali lanac kojim je orman obezbjeđivan od samovlasnog otvaranja.

“Pošao sam da posjetim roditelje i primijetio grupu ljudi zaposlenih u CEDIS-u da nešto rade na ormanu. Taj elektrodistributivni objekat, kao i trafo-stanica sa koje se napaja strujom su u mom vlasništvu i mog brata Danka. Posjedujemo urednu dokumentaciju kojom to dokazujemo i mi jedini posjedujemo ključeve od ormana. Kada sam došao do objekta zatekao sam električara koji se preziva Golović i još jednog čovjeka koga ne poznajem, koji je priključivao na elektromrežu kablove koji su od strane električara ranije bili isključeni. Taj čovjek mi je rekao da je dobio nalog iz firme da sa tog ormana priljuči neke potrošače što je i urađeno”, kaže Stijepović, i dodaje da je on nakon toga isključio taj priključak.

On je napomenuo da je CEDIS protekle jeseni nekoliko puta puta nasilno otvarao orman, zbog čega je postavio lanac i katanac.

“Trafo-stanica i orman, sa pratećim kablovima su naše vlasništvo. Sa tih objekata napaja se nekoliko rođaka kojima smo dozvolili priključke. Zbog tih objekata vođeni su i sudski sporovi kojima je pravosnažno presuđeno da pripadaju meni i Danku. Imam presudu i svu dokumentaciju o vlasništvu”, kaže Stijepović, i dodaje da je o incidentu obavijestio svog advokata koji ga je uputio da slučaj prijavi policiji, što je on i učinio. Iz CEDIS-a je “Vijestima” saopšteno da je njihova intervencija na tom elektro-energetskom objektu obavljena shodno odluci Osnovnog suda iz Žabljaka.

Predsjednik Mihailo Anđelić kaže da je Sud na čijem je čelu, aktom od 11. marta 2019. godine usvojio predlog CEDIS-a i naložio protivniku obezbjeđenja Milošu Stijepoviću da odmah omogući zaposlenima priključenje objekta potrošača - DOO za turizam, trgovinu i usluge eksport-import „Veronika“ iz Budve na distributivnu mrežu, a u skladu sa rješenjem CEDIS-a od 26. decembra 2018. godine.

“O izdavanju saglasnosti CEDIS je dužan da u roku od 15 dana opravda privremenu mjeru podnošenjem tužbe sudu. Privremena mjera izdaje se na rizik i trošak CEDIS-a. U konkretnom predmetu, građevinska i upotrebna dozvola za izgradnju i korišćenje objekta izdate su investitoru MZ „Pošćensko-komarski kraj“ rješenjem Opštinskog sekretarijata za urbanizam iz Žabljaka 28. i 29. decembra 2006. godine”, kazao je Anđelić.

Bonus video: