Šušanj pripremaju za sezonu

Prvi put organizovano je veliko čišćenje rijeke Željeznice, sklonili rastinje i šiblje
1900 pregleda 1 komentar(a)
Čišćenje korita rijeke Željeznice, Foto: Radomir Petrić
Čišćenje korita rijeke Željeznice, Foto: Radomir Petrić

Na prostoru Mjesne zajednice Šušanj, jednog od najpopularnijih i najposjećenijih turističkih mjesta barske opštine, počeli su radovi na uređenju prostora i pripreme Šušanja za doček sezonskih gostiju.

Okončani su najopsežniji radovi na čišćenju korita rijeke Željeznice, koje je vodio opštinski Sekretarijat za imovinu, zastupanje i investicije. Izvođač 23.000 eura vrijednih radova bio je nikšićki “Monte Nik Garden“ čiji su radnici i mehanizacija očistili rastinje i šiblje na površini od 7.500 kvadratnih metara, a koji su iz rječnog korita izbacili 7.000 kubika nasutog materijala i otpada. Prva očišćena etapa duga 243 metra bila je od mora do mosta na Željeznici na magistrali, druga od 620 metara od tog mosta do mosta na kružnoj raskrsnici sa Bulevarom Dinastije Petrović, treća od mosta na Bulevaru do željezničkog mosta u dužini od 403 metra, a četvrta od željezničkog mosta 855 metara uzvodno.

“Apelujemo na sugrađane, pogotovo one koji gravitiraju ka Željeznici, da daju doprinos akciji i zaštiti ovog velikog prirodnog resursa tako što u rijeku neće bacati otpad i građevinski materijal”, pozvali su iz opštinskog Sekretarijata za imovinu, zastupanje i investicije.

Uređenje Šušanja po programu istoimene mjesne zajednice biće nastavljeno i u martu, i to pod imenom “Napravi korak za ljepši i čistiji Šušanj”.

Predsjednik Odbora MZ Šušanj Pešo Glavanović rekao je “Vijestima” da je na sastanku sa predsjednikom opštine Dušanom Raičevićem i predstavnicima DOO Komunalne djelatnosti i Komunalne policije dobio punu podršku za ovu akciju.

Bonus video: