Tivat: Nadležni da otkriju ko je preprodavao građu

Demontaža barake od 250 kvadrata sa placa u Zagrebačkoj ulici na Seljanovu, počela je 7. marta kada je skinut najveći dio krovne konstrukcije
1440 pregleda 1 komentar(a)
Kamion odvozi građu u ponedjeljak, Foto: Siniša Luković
Kamion odvozi građu u ponedjeljak, Foto: Siniša Luković

Menadžer Opštine Tivat Marko Petričević (DPS) pojasnio je juče da je baraka Crvenog krsta Tivta u Zagrebačkoj ulici na Seljanovu prethodnog dana porušena uz saglasnost Opštine kao investitora, a na predlog podgoričke firme „Urbi pro“ koja je nadzorni organ u poslu izgradnje višenamjenskog velikog objekta na toj lokaciji.

Firma „Erlang“ koja se pojavila na gradilištu novog objekta umjesto kompanije „Artek“, izršioca koji je dobio tender i potpisao ugovor sa investitorom Opštinom Tivat, srušila je baraku Crvenog krsta iako to nije smjela da uradi po propozicijama tendera. „Nadzorni organ „Urbi pro“ obratio se u petak Opštini Tivat pismom u kome navodi da je nakon demontaže krovne konstrukcije sa barake, što je obavljeno dan ranije, konstatovano da su elementi drvene konstrukcije tog objekta u lošem stanju i da se oni ne mogu ponovno iskoristiti. Zbog toga su predložili da se cijeli objekat sruši, što smo mi kao investitor i prihvatili“, kazao je „Vijestima“ Petričević.

Demontaža barake od 250 kvadrata sa placa u Zagrebačkoj ulici na Seljanovu, počela je 7. marta kada je skinut najveći dio krovne konstrukcije. Umjesto da nastave sa radovima na demontaži zgrade, radnici „Erlanga“ prekjuče su sravnili drvenu baraku, pretvorivši je u gomilu neupotrebljivih panela i slomljenih dasaka. Prethodno je sa gradilišta odvezen najmanje jedan kamion demontirane jelove građe sa krova zgrade, a žitelji obližnje lamele C-1 kojima se gradilište nalazi ispod prozora, tvrde da su vidjeli i kako „novac prelazi iz ruke u ruku“ za tu građu i ranije odnesene salonite krovne prekrivače, između osoba koje su je odvezle materijal i „Erlangovog“ personala sa gradilišta.

Na pitanje kako je moguće da je najmanje jedan kamion drvene krovne konstrukcije barake Crvenog krsta koja je navodno bila “u lošem stanju”, ipak odvezen u nepoznatom pravcu prije nego što je bager ostatak objeta sravnio sa zemljom i da li će Opština kojoj ta materijal pripada utvrditi gdje je “Erlang” uputio tu građu, te da li će provjeriti tvrdnje mještana Seljanova koji kažu da su vidjeli kako se ta opštinska imovina preprodaje, Petričević je kazao da to nije u njihovoj nadležnosti.

“Ne bi me čudilo da se nešto tako možda i stvarno dogodilo ali je to pitanje za neke druge organe, a ne za nas kao Opštinu”, rekao je on.

Na fotografijama koje su prekjuče snimili žitelji obližnje stambene lamele C-1 na Seljanovu, vidi se kamion kotorskih tablica (KO BB 562) na koji se tovari uredno složen teret tek demontiranih jelovih greda sa krova barake Crvenog krsta, kao i par osoba pored njega koje međusobno nešto razmjenjuju.

Bonus video: