Tivat za devet mjeseci posjetilo 109.000 turista

Turisti su u anketi najbolje ocijenili ljepotu prirode i okruženja u Tivtu
125 pregleda 0 komentar(a)
Gabrijela Glavočić, Siniša Kusovac, Foto: Siniša Luković
Gabrijela Glavočić, Siniša Kusovac, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 01.11.2018. 12:12h

Tivat je za devet mjeseci ove godine posjetilo blizu 109.000 turista i ostvareno je skoro 832.000 noćenja. Broj gostuju je 29 odsto veći nego u istom peridou prošle godine, dok je broj noćenja porastao sedam odsto, saopšteno je na konferenciji za novinare Turističke organizacije Tivat.

"Veoma smo zadovoljni postignutim rezultatima kao kroz fizičke, tako i finasijke pokazatelje, ali i dobrim utisscima turista koje su oni ponijeli iz našeg grada, što potvrđuje i visoka ukupna prosječna ocjena od 4,25 koju su oni dali u anketi. U sinergiji TO, ugostitelja, hotelijera i svih drugih koji čine lanac ponude jedne turističke destinacije, Tivat se ponovno pokazao kao bezbjedna, uredna, finansijski disciplinovana i za posjetioce atraktivna destinacija", rekla je izvršna direktoria TO Tivat Gabrijela Glavočić.

Ona je predstavila brojne marketinške, promotivne i aktivnosti na animiranju i zabavi turista koje je TO u saradnji sa brojnim partnetrima priredila proteklih mjeseci.

Naglasila je da su ove godine zabilježeni 30 odsto veći prihodi od naplate boravišne takse, a prema brojnosti, među posjetiiocima Tivta ove su godine prednjačili turisti iz Rusije, Srbije, BiH, Ukrajine, Velike Britanije i Njemačke.

Uveden je niz novina u marketinšku i promotivnu kampanju Tivta, a TO je najavila i skori start posebne svoje aplikacije za mobilne telefone.

Turisti su u anketi najbolje ocijenili ljepotu prirode i okruženja u Tivtu (4,70) te njegovu pogodnost za provođenje porodiljskog odmora (4,50) a visoko su ocijenjeni i kvalitet usluga smještaja i hrane, ljubaznost osoblja i čistoća grada.

Najslabije ocjene dobio je kvalitet lokalnog prevoza (3,78) i i saobraćajna povezanost sa ostalim mjestima (3,87) što je već dugogodišnja boljka Tivta koja je sve izraženija sa ljetnjim saobraćajnim kolapsima na Jadranskoj magistrali.

Gradonačelnik Tivta i predsjendik Skupštine TO Tivta dr Siniša Kusovac izrazio je zadovoljstvo turističkom sezonom ali i ukazao ne nekoliko aspekata koje po mišljenju posjetilacam ali i iskustvoma domaćina, treba popravljati – počev od saobraćajne infrastrukture, do uvođenja više reda na moru sa beopslatnim sidrenjem jahti duž cijelog Tivatskog zaliva, ili pretjeranog odobravanja od strane Morskog dobra velikog privremenih lokacija za privez tih plovila, mimo zvaničnih marina.

Bonus video: