U fokusu javne nabavke Morskog dobra

Tokom sesje, učesnici su se upoznali sa osnovama javnih nabavki i pojedinačnim fazama u njihovom ciklusu a kroz praktične vježbe i rad u grupama, imali su priliku i da na licu mjesta, uz asistenciju predavača, provjere naučeno
1065 pregleda 0 komentar(a)
Novi horizont, Foto: Facebook
Novi horizont, Foto: Facebook

Kako osnažiti civilni sektor i medije da više koriste dostupne podatke o javnim nabavkama i da ukrštaju informacije iz različitih izvora- bila je glavna tema na trening- seminaru "Civilno društvo i mediji za kontrolu javnih nabavki- ključni izvori informacija", koji je juče u Ulcinju organizovala NVO „Novi Horizont“.

Tokom sesje, učesnici su se upoznali sa osnovama javnih nabavki i pojedinačnim fazama u njihovom ciklusu a kroz praktične vježbe i rad u grupama, imali su priliku i da na licu mjesta, uz asistenciju predavača, provjere naučeno.

-Trening se posebno fokusirao na podacima koji se mogu dobiti o javnim nabavkama JP za upravljanje morskim dobrom kao i o načinima na koji se mogu pronaći ove informacije. Bilo je riječi i o podacima koji su javno dostupni, ali i informacijama koje se mogu tražiti putem zahtjeva za slobodan pristup informacijama- piše u saopštenju NVO "Novi Horizont"

Predavačica i moderatorka treninga bila je Ana Đurnić, istraživačica javnih nabavki u Institutu alternativa.

Bonus video: