Uprava pomorske sigurnosti spasila šest državljana Rusije

3752 pregleda 0 komentar(a)
Jedrilica "Beluga", Foto: Uprava pomorske sigurnosti
Jedrilica "Beluga", Foto: Uprava pomorske sigurnosti

Spasilački tim Uprave pomorske sigurnosti (UPS) kasno sinoć spasio je na moru šestoro ruskih državljana koji su se nalazili na jedrilici "Beluga" pod zastavom Velike Britanije.

Pomorski operativni centar UPS koji se nalazi u Dobroj Vodi, sinoć je u 20:15 obaviješten od Granične policije da se na oko osam nautičkih milja od Bara, u visini uvale Buljarica, nalazi jedrilica koja je ostala bez pogona i kojoj usljed jakog južnog vjetra prijeti opasnost.

Jedrilica "Beluga", dužine je 14,5 metara, a na njoj se nalazilo šest članova posade, svi ruski državljani.

"Odmah smo uputili naša spasilačka plovila SAR-3, i SAR-4, a posada u sastavu Koković, Asović, Begović i Zaganjor, zajedno sa pripadnikom SGP Bar, Joksimovićem, isplovila je ka jedrilici da pruži pomoć ugroženoj posadi i jahti. Za samo 30 minuta spasioci su stigli do pozicije jedrilice i uzeli je tegalj, i tako uspješno obavili svoj odgovorni posao i pored loših vremenskih uslova, jer su na uzburkanom moru talasi bili i preko tri metra. Sve je bilo završeno u 00:55, kada je jedrilica sa posadom dotegljena u barsku marinu,. Posadi jedrilice je ponuđena medicinska pomoć, ali rekli su da im ne treba", rekao je "Vijestima" Safet Kočan, direktor UPS.

Bonus video: