Za rekonstrukciju škola u Podgorici pola miliona eura

Planirana rekonstrukcija i adaptacija dijela restorana "Radovče"
733 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Mitrović, Foto: Mps.gov.me
Aleksandar Mitrović, Foto: Mps.gov.me

Ministarstvo prosvjete saopštilo je da su u toku, ili će narednih mjeseci otpočeti, rekonstrukcije školskih objekata na teritoriji Glavnog grada ukupne vrijednosti oko pola miliona eura.

Dio sredstava usmjeren je iz Ministarstva prosvjete, a dio od strane partnera.

Navode da su u toku radovi na krovu osnovne škole "Sutjeska", a da su završeni radovi na dijelu krova škole "Sergije Stanić".

Planirana i rekonstrukcija i adaptacija dijela restorana "Radovče", koji pripada školi "Sergije Stanić"

Državni sekretar u Ministarstvu prosvjete Aleksandar Mitrović, saopštio je da su prošle godine izvođeni radovi na preko 130 obrazovnih objekata.

Kako je saopštio direktor osnovne škole "Sutjeska" Vesko Gagović, radovi na ovoj školi obuhvataju obnovu kompletnog krovnog pokrivača, izmjenu termo i hidro izolacije, te gromobranske instalacije, a finansiraju se iz donacije SAD. Vrijednost radova je oko 130.000 eura.

Kako je rekao direktor škole za stručno obrazovanje "Sergije Stanić" Darko Vukčević, u toku su završeni radovi na kompletnoj rekonstrukciji krova nekadašnjeg Narodnog univerziteta "Milun Božović" koji je sada dio škole.

Darko Vukčević

Visina investicije je bila oko 24.000 eura.

Vukčević je najavio da je, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, planirana i rekonstrukcija i adaptacija dijela restorana "Radovče" koji je takođe dio škole „Sergije Stanić“.

U rekonstruisanom dijelu Restorana nudiće se pekarsko-poslastičarski proizvodi škole, a u kasnijoj fazi adaptiraće se i enterijer samog restorana.

Mitrović je saopštio da je za naredni period planirana rekonstrukcija nekoliko podgoričkih škola, ali i investicije na Sjeveru.

Bonus video: