Barović za dvije plaže ponudio 38 hiljada eura

Podgorički biznismen bacio oko na pješčane plaže u Perazića dolu ispred svoje vile, ali i na 130 metara dugu plažu sa zapadne strane uvale
18013 pregleda 43 komentar(a)
Plaža u Perazića dolu, Foto: Vuk Lajović
Plaža u Perazića dolu, Foto: Vuk Lajović

Podgorički biznismen Veselin Barović ponudio je 38.000 eura za zakup dvije pješčane plaže u uvali Perazića do, nadomak Reževića. Barović je za zakup plaže u središnjem dijelu uvale, koja se nalazi ispred njegove vile, a koju je držao i ranijih godina ponudio 10.637 eura, kolika je bila i minimalna godišnja cijena zakupa koju je predložilo Javno preduzeće „Morsko dobro“. Međutim, on je oko bacio i na 130 metara dugu pješčanu plažu sa zapadne strane uvale Perazića do, za koju je ponudio čak 28.000 eura, gotovo tri puta više od početne minimalne cijene.

Za tu plažu konkurisao je i dosadašnji zakupac podgorička firma „Aramont“, čija je ponuda bila 10.200 eura, što je 61 euro više od početne cijene. Komisija JP „Morsko dobro“ javno je pred svim ponuđačima otvorila pristigle ponude za zakup 15 kupališta od Kamenova do Perazića dola, a ko će biti zakupac saznaće se nakon što posebna komisija izvrši vrednovanje. Interesovanja je bilo i za dva kupališta na Kamenovu. Za zapadni dio plaže podgorička firma „Kamenovo beach“ ponudila je 31.000, dok je ponuda „Ai solution“ iznosila koliko i početna cijena.

Za istočni dio plaže Kamenovo budvanska firma „La suerte“ ponudila je 11.000 eura, dok je podgorička firma „AI solution“ ponudila 8.600 eura, kolika je bila i početna minimalna cijena.

Za zakup kupališta u Pržnu u zahvatu plaže Golubinj Dejan Todorović je ponudio 1.500 eura, tri puta više od početne cijene. Za zakup 40 metara dugog kupališta u središnjem dijelu naselja Pržno, za koje je početna cijena bila 500 eura Todorović je ponudio 2.000 eura, dok je budvanska firma „Kršić“ ponudila 10.500 eura. Oba ova kupališta su javna bez mobilijara.

Za zakup istočnog kraja plaže u Pržnu, čija je početna minimalna cijena zakupa bila 1.600 eura, Lazar Kažanegra ponudio je 3.800 eura.

Za zakup 70 metara duge plaže u Reževićima u uvali Trinčića zalaz ponudu je jedino dostavio Dejan Obradović, koji je za godišnji zakup spreman da plati 3.500 eura, 400 eura više od početne minimalne cijene. Za zakup plaže Drobni pijesak, koja je ponuđena po početnoj cijeni od 12.037 eura jedinu ponudu je dostavila firma „Cinema plus“ koja je glasila na 13.333 eura, dok je za zakup plaže južno od Drobnog pijeska jedinu ponudu dostavila budvanska firma „Suntime“, ponudivši za zakup 7.500 eura.

Statis nudi 30 hiljada za dio plaže na Svetom Stefanu

Plaža kod Svetog Stefana

Kompanija „Adriatic properties“ grčkog biznismena Petrosa Statisa ponudila je 30 hiljada eura za zakup 105 metara dijela istočne gradske plaže kod grada hotela „Sveti Stefan“. Početna minimalna cijena zakupa iznosila je 13.435 eura, a ponuda Statisove firme bila je jedina. Time će grčki biznismen upravljati sa najatraktivnijim dijelom crnogorske obale - pet plaža od Pržna do Svetog Stefana.

Statisova kompanija je zakupac hotelskog kompleksa Sveti Stefan - Miločer i ugovorom im je dodijeljeno na višedecenijsko upravljanje najatraktivnijim crnogorskim plažama - zapadnom, odnosno hotelskom plažom na Svetom Stefanu, te Kraljevom i Kraljičinom plažom. Statis je sa svojim partnerom Vei Seng Puom i vlasnik hotela „Maestral“, pa gazduju i najvećom plažom u Pržnu koja je ispred hotelskog kompleksa.

Bonus video: