Marković: Dogodine da zajedno prođemo autoputem, dosta sam ga gledao iz helikoptera

Premijer je predsjedniku CRBC-a kazao da je urađen ogroman posao na izgradnji autoputa
17457 pregleda 38 komentar(a)
Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 08.03.2019. 16:32h

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je delegaciju kompanije CRBC, na čelu sa predsjednikom kompanije Du Feijem.

Kako je saopšteno iz Vlade, konstatovano je da radovi na prioritetnoj dionici Smokovac – Uvač Mateševo, Autoputa Bar – Boljare dobro napreduju, te da nema nikakvih dilema da će prva dionica, kako se navodi, najvećeg infrastrukturnog projekta u novijoj istoriji Crne Gore, biti završena do sredine naredne godine.

Na sastanku su, dodaju iz Vlade, nađena rješenja i za sva otvorena pitanja u vezi sa prioritetnom dionicom.

Marković je, ističe se, iskazavši zadovoljstvo obavljenim radovima, ocijenio da je riječ o projektu koji ne predstavlja samo građevinski podvig već potvrđuje i prijateljstvo i učvršćuje veze Crne Gore i Kine.

"Pratim projekat na nedjeljnoj osnovi. Očekujem da iduće godine zajedno prođemo autoputem. Dosta sam ga gledao iz helikoptera", kazao je Marković.

Predsjednik CRBC-a se, kako je saopšteno iz Vlade, zahvalio na kontinuiranoj podršci naporima kompanije i iskazao spremnost za nastavak saradnje sa Crnom Gorom izgradnjom ostalih dionica autoputa i to neposredno po završetku prioritetne dionice.

"Premijer Marković je u vezi sa tim informisao sagovornika da očekuje da Predlog zakona o javno-privatnom partnerstvu uskoro prođe proceduru u Vladi i bude proslijeđen Skupštini. Nakon usvajanja – rekao je predsjednik Vlade – biće stvorene normativne pretpostavke za transparentno pokretanje odgovarajućih javnih procedura za gradnju narednih dionica", stoji u saopštenju Vlade.

Sastanku su prisustvovali ambasador Kine u Crnoj Gori Liu Jin, generalni menadžer CRBC-a za Centralnu i Istočnu Evropu Žang Ćiaojuan i generalni menadžer CRBC-a za Crnu Goru Hei Šićijang sa saradnicima.

Bonus video: