Medojević: Đukanović naložio svojima da ga časte milionima građana Tivta

Lider Pokreta za promjene je kazao da je Đukanović „pravi vlasnik Porto Montenegra i svih drugih Porta po Crnoj Gori“
3 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Printscreen
Nebojša Medojević, Foto: Printscreen
Ažurirano: 17.01.2018. 17:15h

Odluka SO Tivat da Porto Montenegru oprosti 5,6 miliona eura komunalija potpuno je nezakonita i riječ je o sinhronizovanom djelovanju kriminalne organizacije na čijem je čelu predsjednik DPS Milo Đukanović – ocijenio je za „Vijesti“ lider PzP Nebojša Medojević.

On je kazao da je Đukanović „pravi vlasnik Porto Montenegra i svih drugih Porta po Crnoj Gori“ i poručio da je lider DPS-a tivatskom odboru svoje stranke naložio da donesu nezakonitu odluku kojom će se milioni eura javnih sredstava „preliti u njegove džepove“.

„Ovo je direktna krađa, jer je Đukanović tražio da mu građani Tivta daju 6 miliona eura," istakao je Medojević.

„Ne može se nešto što je javni interes (a naplata zakonskih dažbina jeste javni interes) bilo čijim glasanjem poništiti ili staviti u drugi plan iza političke volje bilo koje vlasti. Odluka odbornika DPS u Tivtu je skandalozna i nezakonita i oni će sjutra, kada se vlast u Crnoj Gori promijeni, sigurno svi zbog toga pojedinačno krivično odgovarati. Ova i sve druge slične odluke na štetu države i građana će biti poništene, a novac vraćen budžetu i građanima Tivta," kazao je Medojević, dodajući da će „lokalni DPS-ovci u Tivtu onda imati prilku da postanu Sinđelići – svjedoci saradnici i da objasne nadležnim organima gonjenja ko je vukao konce iza ovog krivičnog djela.“

„Ugovor o prodaji Arsenala koji je Đukanovič zaključio 2006. apsolutno je neustavan i nezakonit jer je Porto Montenegru, čiji je pravi vlasnik Milo Đukanović, a ne nikakvi Arapi, omogućio eksteritorijalni status svojevrsne of šor zone izuzete od crnogorskih zakona i propisa," zaključio je on.

Bonus video: