Montekargo ne vraća dugove, a direktor kupio novi auto

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Grbović je auto kupio na lizing
11767 pregleda 8 komentar(a)
Račun firme bio u blokadi: Muradif Grbović, Foto: Savo Prelević
Račun firme bio u blokadi: Muradif Grbović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.03.2019. 19:42h

Iako željeznička kompanija za prevoz robe ima problema sa likvidnošću, zbog čega je prošle sedmice bila blokirana, direktor Montekarga Muradif Grbović kupio je novi model “škode superb”, nakon što mu je Odbor direktora dao saglasnost da kupi vozilo u iznosu do 30 hiljada eura, saznaju “Vijesti” iz nekoliko izvora.

Cijene tog modela “škode”, koji se u Crnoj Gori, prema dostupnim informacijama, u četiri modela kreću se od 22,7 hiljada do 29,9 hiljada eura.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Grbović je to auto kupio na lizing.

Iz Grbovićevog kabineta nijesu ogovorili “Vijestima” precizno kolika je kupoprodajna cijena vozila, kada je Odbor direktora dao saglasnost za kupovinu tog vozila, da li je (i kada) prethodno sproveden tender i da li se na tenderu javio jedan ili je bilo više ponuđača-prodavaca vozila.

“Tačno je da smo kupili potpuno novi automobil marke ‘škoda superB’ i tačno je da smo sve sproveli u zakonskoj proceduri”, naveli su iz Grbovićevog kabineta u odgovoru na sva prethodno postavljena pitanja.

“Vijesti” su prije nekoliko dana objavile da je Željeznička infrastruktura (ŽICG) prinudno prošle sedmice od Montekarga naplatila 173.134,85 eura po osnovu dugovanja.

Pošto na glavnim računima kompanije zbog nedovoljne likvidnosti nije bilo novca od ukupne sume koju je ŽICG skinuo Montekargu, 161,79 hiljada je skinuto sa računa na kojem su bila akumulirana sredstva za rješavanje stambenih pitanja zaposlenih.

Direktor Montekarga je najavio da će novac za stambene potrebe radnika nadoknaditi prenosom sa redovnih poslovnih računa nakon dogovorene naplate potraživanja od nikšićke firme “Uniprom metali”.

Grbović je drugi direktor jednog od želježničkih preduzeća koji je posljednja četiri mjeseca za potrebe svog kabineta kupio novu “škodu”.

Krajem prošle godine to je uradio sad već bivši direktor Željezničkog prevoza (ŽPCG) Predrag Popović koji je smijenjen sa dužnosti početkom februara. Novac koji je odvojen za nabavku ovog vozila, potrošen je iz vanrednih prihoda firme, a kupoprodajna cijena je bila 24.900 eura.

Bivšem direktoru ŽPCG su nezadovoljni radnici prigovarali zbog kupovine novog vozila jer i tom preduzeću Željeznička infrastruktura naknadno blokirala račun, nije bilo dovoljno novca za poporavku vozova i vagona, a strahovali su i za isplatu decembarske zarade.

Bonus video: