Ni danas nije bilo svjedoka, saslušanje odloženo za septembar

Glavni vlasnici OMP Engineeringa prvobitno sa po 30 odsto bili su bivši direktori Telekoma,Obradović i Ivanović, kao i sadašnji ministar odbrane, Predrag Bošković, koji je kasnije svoj udio prodao ili prepustio Obradoviću
380 pregleda 3 komentar(a)
Oleg Obradović, Miodrag Ivanović, Foto: Savo Prelević
Oleg Obradović, Miodrag Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.05.2018. 14:11h

U Privrednom sudu ni juče nije nastavljena parnica kontroverzne kompanije OMP Engineering i državne kompanije za proizvodnju vina Plantaža jer je, prema riječima odgovornih iz kabineta sudije Blaža Jovanića, taj predmet još uvijek kod vještaka.

Ročište je odloženo tek, nakon ljetnje pauze, za 19. septembar ove godine.

U sudnici je trebalo nakon više od godinu isčekivanja, da svjedoče vlasnici OMP Engineering Oleg Obradović i Miodrag Ivanović,i direktor propale fabrike za proizvodnju briketa Plantomp Petar Šćepanović.

Glavni vlasnici OMP Engineeringa prvobitno sa po 30 odsto bili su bivši direktori Telekoma,Obradović i Ivanović, kao i sadašnji ministar odbrane, Predrag Bošković, koji je kasnije svoj udio prodao ili prepustio Obradoviću.

Oni od Plantaža tužbom traže dva miliona eura za nadoknadu štete na ime ulaganja u fabriku briketa, koju su gradili zajedno sa Plantažama, i dodatna četiri miliona eura na ime izgubljene dobiti. Plantaže kontratužbom traže odštetu za svoj ulog u fabrici koja nikada nije proradila, a čiji su iznos ostavili vještacima da procijene.

Bonus video: