Radnici Galenike očekuju pomoć Hrapovića

527 pregleda 1 komentar(a)
Galenika Crna Gora, Foto: Galenika
Galenika Crna Gora, Foto: Galenika
Ažurirano: 05.12.2018. 09:06h

Radnici fabrike za proizvodnju ljekova Galenika Crna Gora ni juče nijesu željeli da rade zbog neisplaćenih šest plata i nepovezanog radnog staža o 2011. godine, a danas će ako ne dobiju konkretan odgovor od vlasnika iz Beograda i formalno pokrenuti štrajk.

"Ako do danas ne bude konkretnog odgovara, formiraćemo štrajkački odbor i krenuti u legalni štrajk”, kazao je “Vijestima”šef Sindikata Galenika Crna Gora Veselin Sekulović.

On je dodao da imaju uvjeravanja iz kabineta ministra zdravlja Kenana Hrapovića, da će im dugovanja biti izmirena i da su tim povodom predstavnici većinskog vlasnika iz Beograda prošle sedmice razgovarali sa crnogorskim ministrom u Podgorici.

Tridesetak radnika od prekjuče ujutro spontano su odlučili da prekinu sa radom i proizvodnjom proizvoda u znak upozorenja poslodavcu. U kompaniji su zaposlena 62 radnika. Izvršni direktor Radivoje Bajović nije dostupan za komentar, nezvanično, za sada, ne želi ništa javno da komentariše.

Većinski vlasnik Galenika Crna Gora, sa 75 odsto vlasništva je Galenika za proizvodnju lekova, dentala, antibiotika, farmaceutike, paramaceutike veterinarskih proizvoda i aditiva Beograd, dok 25 odsto vlasništva kontroliše Republika Crna Gora.

“Želimo da nam se neko obrati, predoči nam konkretnu dinamiku isplate zaostalih zarada i dažbina, i predstavi nam biznis plan”, kazao je “Vijestima” juče jedan od nezadovoljnih radnika koji je zahtijevao anonimnost.

Bonus video: