Kadija i Mićunović će tužiti Sekulovića: "Tvrdnje će morati da dokaže na sudu"

"O objavljivanju ovog pisma saznala sam iz medija sto smatram neprimjerenim. Sadržaj mi je poznat jer sam nakon iščitavanja gospodina Sekulovića na sjednici Savjeta pitala da li je ovo inicijativa,odgovorio je da nije već lični stav. Nakon što je pismo proslijeđeno medijima sa mejl adrese Savjeta pitam se o čemu je riječ", kazala je Kadija
145 pregleda 2 komentar(a)
Vladan Mićunović, Andrijana kadija, Savjet RTCG, Foto: Zoran Đurić
Vladan Mićunović, Andrijana kadija, Savjet RTCG, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.04.2018. 15:59h

Generalna direktorica Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Andrijana Kadija i programski direktor Televizije Crne Gore Vladan Mićunović najavili su tužbu protiv člana Savjeta Javnog servisa Gorana Sekulovića, zbog tvrdnji da oni posluju kriminogeno, neetički, neprofesionalno, i da vode "specijalni rat" protiv države.

"Sekulović će ove tvrdnje morati da dokaže na sudu", saopštila je Kadija u reagovanju na Sekulovićevo pismo koje je ranije danas poslao Savjet RTCG.

Smatra neprimjerenim što je o objavljivanju tog pisma saznala iz medija i da joj nije jasno zašto je pismo proslijeđeno sa mejl adrese Savjeta RTCG.

"O objavljivanju ovog pisma saznala sam iz medija sto smatram neprimjerenim. Sadržaj mi je poznat jer sam nakon iščitavanja gospodina Sekulovića na sjednici Savjeta pitala da li je ovo inicijativa,odgovorio je da nije već lični stav. Nakon što je pismo proslijeđeno medijima sa mejl adrese Savjeta pitam se o čemu je riječ", kazala je Kadija.

Ona je zamolila članove Savjeta, nezadovoljne njenim radom, da zatraže "zeleno svijetlo" za pokretanje inicijative njenog razrješenja.

"Molim članove Savjeta koji nijesu zadovoljni mojim radom, pa i gospodina Sekulovića da zatraže zeleno svjetlo koje očigledno od nekog čekaju i pokrenu inicijativu za preispitivanje moga rada na šta imaju pravo, a na kraju i obavezu, ako je moj rad suprotan zakonima", kazala je Kadija.

Predsjednik Savjeta RTCG Ivan Jovetić kazao je "Vijestima" da pismo Sekulovića nije stav tog tijela, s obzirom na to da se o tome nije raspravljalo na posljednjoj sjednici, niti donešen sličan zaključak.

Kazao je i da članovi Savjeta svoje lične stavove, na koje imaju pravo, u medijima distribuiraju sa svojih ličnih adresa.

"Na osnovu upita povodom maila dostavljenog sa adrese Savjeta RTCG želim reći da to nije stav Savjeta jer o istom nije bilo rasprave na 52. sjednici Savjeta. Dodatno, ne postoji zaključak ili odluka Savjeta koja je to formulisala", kazao je Jovetić "Vijestima".

On ja rekao i da to doživljava kao lični i profesionalni stav Sekulovića na koji kao clan Savjeta RTCG ima pravo,a li da je taj stav morao distribuirati medija sa lične mejl adrese.

Sekulović je na posljednjoj sjednici optužio Kadiju i Mićunovića da vode "specijalni rat" protiv države,a u pismu je naveo da su "opozicija državi" i tražio odgovornost generalne direktorice i menadžmenta RTCG.

"RTCG ne mogu voditi oni koji su stali na pozicije one političke opozicije koja nije opozicija vlasti već crnogorskoj suverenoj državi i svim njenim osnovnim atributima. Time su i generalna direktorica RTCG i menadžment TVCG postali opozicija crnogorskoj suverenoj državi, a to je apsolutno nepripadno Javnom servisu i nužno ima za konsekvence neprofesionalnost, neetičko i neobjektivno izvještavanje i informisanje građana. Zbog te činjenice, i nijedne druge, nužno je pozvati na odgovornost generalnu direktoricu RTCG i menadžment TVCG", piše u Sekulovićevom pismu.

Bonus video: