Kvadrila u Tivtu: Fešta mladosti i muzike na Pinama

Zajedno sa vršnjacima iz još pedesetak evropskih gradova, tivatski maturanti su na gradskoj rivi Pine, praćeni pogledima ponosnih roditelja, prijatelja i profesora, ali i brojnih građana i turista, otplesali su najveći svjetski sinhronizovani ples uz Štrausovu muziku “Fledermauss – Quadrille”
233 pregleda 0 komentar(a)
Kvadrila u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Kvadrila u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 18.05.2018. 12:32h

Stotinjak maturanata Srednje mješovite škole „Mladost“ i Srednje muzičke škole Tivat su, 11. put za redom, uzeli učešća u evropskoj manifestaciji maturskog plesanja kvadrila kao svojevrsnog simbola i poruke mira.

Zajedno sa vršnjacima iz još pedesetak evropskih gradova, tivatski maturanti su na gradskoj rivi Pine, praćeni pogledima ponosnih roditelja, prijatelja i profesora, ali i brojnih građana i turista, otplesali su najveći svjetski sinhronizovani ples uz Štrausovu muziku “Fledermauss – Quadrille”.

Pozdravljajući maturante, gradonačelnica Tivta prof.dr. Snežana Matijević koja im se obratila sa palube jedrenjaka “Jadran” vezanog na gradskoj rivi, čestitala na uspjehu koji su imali u školi i zrelosti koju su dostigli.

“Danas dragi maturanti, imate svako pravo na slavlje, a vaši nastavnici i roditelji na osjećaj ponosa i dobro obavljenog životnog zadatka. Ovo je kraj vašeg srednjoškolskog obrazovanja, ali početak jednog novog puta koji će dobrim dijelom odrediti vaše privatne i profesionalne živote", poručila je gradonačelnicima novoj generaciji svršenih tivatskih srednjoškolaca, poželjevši im uspjeh u ostvarenju ciljeva koje su sebi zacrtali.

U ime obrazovnih ustanova iz kojih izlaze, maturante su pozdravile direktorice SMŠ “Mladost” Jovanka Vujačić i Muzičke škole Tivat Pina Bubanja.

Profesorima, roditeljima i rukovodstvu grada u ime maturanata, zahvalili su se đaci generacije Gimnazije Mia Zeković i Luka Reković.

Galerija

Bonus video: