M:tel postao operator broj jedan u Crnoj Gori po broju korisnika mobilne mreže

„Zadatak nam je bio težak, ali smo ulaganjem u investicije, uspjeli da dođemo do ove pozicije na kojoj jesmo. Uložili smo 290 miliona eura u infrastrukturu. Od toga, direktna strana investicija putem dokapitalizacije od naših vlasnika je bila 122 miliona eura, dok smo ostatak finansirali iz prihoda“
7527 pregleda 0 komentar(a)
Sa pres konferemcije kompanije m:tel, Foto: PR Centar
Sa pres konferemcije kompanije m:tel, Foto: PR Centar

Kompanija m:tel u februaru je postala operator broj jedan u Crnoj Gori po broju korisnika mobilne mreže, za 30 odsto je povećan broj korisnika fiksnog interneta i televizije, a prihod u prošloj godini je veći za šest odsto u odnosu na 2017. godinu.

To je, na pres konferenciji, saopštio izvršni direktor Kompanije m:tel, Vladimir Lučić, ocijenjujući da je prošla godina bila uspješna za kompaniju.

„U prošloj godini smo povećali prihod šest odsto, i sada je naš prihod 73 miliona eura. Prihod smo povećali zahvaljujući većem broju korisnika kako u mobilnoj, tako i u fiksnoj mreži.

Govoreći o fiksnom internetu i televiziji, Lučić je rekao da kompanija povećava broj korisnika, kojih je, kako je pojasnio, bilo 30 odsto više u odnosu na 2017. godinu.

„Sve to je prouzrokovalo i povećanje naše dobiti. Dobit nam je veća za 20 odsto, nego 2017. godine. Tako da je naša neto dobit bila rekordna i iznosila je 6,7 miliona eura. Što se tiče operativne dobiti, i ona je takođe bila rekordna i iznosi 29 miliona eura“, naveo je Lučić.

On je kazao da je, kada je Kompanija m:tel došla na crnogorsko tržište, imala težak zadatak jer je krenula kao treći operater u mobilnoj, a u fiksnoj su, takođe, internet i televizija bili razvijeni.

„Zadatak nam je bio težak, ali smo ulaganjem u investicije, uspjeli da dođemo do ove pozicije na kojoj jesmo. Uložili smo 290 miliona eura u infrastrukturu. Od toga, direktna strana investicija putem dokapitalizacije od naših vlasnika je bila 122 miliona eura, dok smo ostatak finansirali iz prihoda“, rekao je Lučić.

Samim tim, kako je ocijenio, kompanija m:tel je jedna od najvećih investicija u Crnoj Gori u poslednjih 12 godina.

„Taj pozitivan trend smo ostvarili i ulaganjem u zaposlene. Tako da smo povećali broj zaposlenih prošle godine. Ukupan broj zaposlenih je 480 radnika“, naveo je Lučić.

Prema njegovim riječima, osim izuzetnog rasta u interenetu i televiziji, kompanija je uspjela da napravimo veliki pomak i u mobilnoj mreži.

„Po zvaničnim rezultatima Agencije, u februaru smo postali operator broj jedan po broju korisnika, a to je jedan rijedak primjer u svijetu da neko ko dođe treći operater, dođe do nivoa da bude prvi po broju korisnika. Došli smo do tržišnog učešća u broju mobilnih korisnika na 33,8 odsto“, istakao je Lučić.

On je poručio da će ove godine kompanija težiti da raširi brzi internet u manja mjesta.

„Osluškujući potrebe korisnika, zaključili smo da i mi treba da pustimo jednu vrstu satelitske televizije, kako bi pokrili i taj segment tržišta. To će nam biti ključni servis ove godine. Pustili smo našu uslugu satelitske televizije, potpisali smo strateško partnerstvo sa Astrom, koja je jedna od najvećih satelitskih provajdera u svijetu“, kazao je Lučić.

Kako je pojasnio, ta satelitska televizija omogućava kvalitetan satelitski program, čak i kada je loše vrijeme i kada su grmljavine.

„Ulažemo dosta u sadržaje, puštamo nove kanale. Prije šest mjeseci pustili smo Super star kanal, pa se trudimo da imamo nove filmove i serije. I ove godine naši korisnici mogu da očekuju i po tom pitanju velika iznenađenja“, naveo je Lučić.

On je ukazao da je m:tel kompanija jedan od najvećih donatora u Crnoj Gori.

„To pokazuje da mi, kao društveno-odgovorna kompanija, želimo da dio prihoda vratimo našoj zajednici. Samo u projektima sa Kliničkim centrom Crne Gore prošle godine donacija je prešla milion eura“, kazao je Lučić.

Kompanija m:tel, kako je dodao, pomaže i razvoj sporta.

„Ponosni smo generalni sponzor Košarkaške reprezentacije Crne Gore više godina“, dodao je Lučić.

On je rekao da Kompanija, kroz Digitalnu fabriku, pomaže budućnost Crne Gore i razvoj digitalnih servisa, podsjećajući da je u tom prostoru organizovan niz događaja.

Direktor Sektora marketinga, prodaje i brige o korisnicima, Milivoje Cerović, kazao je da kompanija svim korisnicima, koji ne žive u gradskim područjima, želi da omogući isti kvalitet servisa, kao i onima koji žive u gradskim područjima.

„S toga smo pripremili mSAT servis, koji je startovao prije par mjeseci, sa velikim uspjehom. Na današnji dan pružamo servis kroz dva paketa“, naveo je Cerović.

On je kazao da Plus paket košta 10,90 eura, a da sadrži 130 programa.

„Programi su jako aktuelni, možete vidjeti spisak programskih sadržaja na našem sajtu. Drugi je Maks paket, preko 140 TV kanala, košta 18,90 eura. U tom paketu su sadržani svi najaktuelniji programski sadržaji koji postoje u ovom regionu. Između ostalog, tu su svi HBO paketi, sa visokom HD rezolucijom“, rekao je Cerović.

Kompanija m:tel je, kako je naveo, za korisnike pripremila i posebnu ponudu brzog interneta, putem mobilne mreže.

„Za njih smo pripremili posebne pakete. Za samo 5,90 eura mjesečno, dobiju 50 gigabajta brzog interneta. Mogu da izaberu da li žele USB modem ili WiFi modem, koji omogućava bežični pristup“, precizirao je Cerović.

Kako je istakao, instalacija i kompletna oprema je besplatna za korisnike.

„Nešto što zaokružuje čitavu našu priču je ponuda televizora. U ovom trenutku je akcija televziora od 32 do 55 inča, od osam do 20 eura iznose mjesečne rate. Sve to govori da korisnicima želimo da damo zaokruženu ponudu“, kazao je Cerović.

On je ukazao i na self care portal Kompanije m:tel, gdje korisnici mogu da, kako je pojasnio, vide sve usluge i online da prate svoju potrošnju, kao i da sve servise da plate putem mPAY servisa.

Bonus video: