Ministarstvo nauke raspisalo konkurs za sufinansiranje naučnoistraživačke i inovativne djelatnosti

Konkurs, kako je saopšteno iz Ministarstva nauke, predstavlja jedan od ključnih mehanizama za podršku naučnoistraživačkoj zajednici
527 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay, Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay, Pixabay

Ministarstvo nauke raspisalo je Konkurs za sufinansiranje naučnoistraživačke i inovativne djelatnosti u 2019. godini, u iznosu od 550.000 eura.

Konkurs, kako je saopšteno iz Ministarstva nauke, predstavlja jedan od ključnih mehanizama za podršku naučnoistraživačkoj zajednici, u segmentima gdje je procijenjeno da je naučnicima i istraživačima iz Crne Gore, na osnovu prethodnih iskustava, podrška najviše potrebna.

"Realizacijom ovakvih posebnih instrumenata podrške, Vlada Crne Gore i Ministarstvo nauke otvaraju mogućnost svim učesnicima u naučnoistraživačkom životu Crne Gore da osnaže svoj rad učešćem na konferencijama, organizacijom naučnih konferencija u Crnoj Gori, publikovanjem radova u časopisima s otvorenim pristupom, uređivanjem domaćih naučnih časopisa visokog kvaliteta, zaštitom pronalazaka, mobilnošću u razvijenije institucije, prijemom gostujućih predavača, organizacijom promotivnih događaja u oblasti nauke i inovacija, kao i povezivanjem sa inostranim partnerima putem međunarodnih programa. Konkursom se takođe nagrađuju istraživačI, koji su završili doktorske studije", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su konkursom prepoznate nove mogućnosti u odnosu na protekle godine, tako da uključuje podršku predviđenu nedavno usvojenim Programom podsticanja inovativnih startapova.

Prijavljivanje na konkurs se vrši elektronskim putem, a sve informacije mogu se naći OVDJE.

Bonus video: