Andrijašević predložen za predsjednika Savjeta Agencije za nadzor osiguranja

Andrijašević je dobio podršku svih šest članova odbora iz vladajuće koalicije i predsjednika Odbora Luiđa Škrelje (DPS). Sjednici odbora nijesu prisustvovali predstavnici Demokratskog fronta (DF) i SDP-a
275 pregleda 2 komentar(a)
Administrativni odbor, Foto: Skupština Crne Gore
Administrativni odbor, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 10.12.2018. 12:35h

Administrativni odbor predložio je Skupštini Crne Gore da za predsjednika Savjeta Agencije za nadzor osiguranja imenuje specijalistu evropskih studija Uroša Andrijaševića.

Andrijašević je dobio podršku svih šest članova odbora iz vladajuće koalicije i predsjednika Odbora Luiđa Škrelje (DPS). Sjednici odbora nijesu prisustvovali predstavnici Demokratskog fronta (DF) i SDP-a.

Andriješević je tokom karijere bio stažista u Upravi policije, saradnik u kabinetu ministra uređenja prostora i zaštite životne sredine, pripravnik-savjetnik u kabinetu ministra održivog razvoja i turizma. U istom Ministarstvu je bio šef kabineta od 2012. do 2017. godine, a potom savjetnik potpredsjednika Skupštine Branimira Gvozdenovića. Andrijašević je i saradnik u nastavi na Fakultetu za državne i evropske studije, član upravnog odbora Službenog lista i predsjednik odbora “Nacionalnih parkova Crne Gore”.

Na konkurs za izbor predsjednika Savjeta Agencije za nadzor osiguranja prijavio se i doktor ekonomskih nauka Safet Kalač, koji nije dobio nijedan glas od prisutnih članova odbora.

Kalač je bio šef računovodstva i finansijski direktor u AD “Gornji Ibar”, izvršni direktor u “Trgovini Rožaje” i u preduzeću “Irotas”. Predsjednik je Odbora direktora Željezničke infrastrukture, predavač na Univerzitetu u Novom Pazaru, Prištini...

Skupština Crne Gore je na sjednici drugog redovnog jesenjeg zasjedanja dobijela odluku o rezrješenju Branka Vujovića sa funkcije predsjednika Savjeta Agencije za nadzor osiguranja. Vujović, kojeg je Skupština na tu funkciju imenovala na sjednici 28. juna 2016.godine, je razriješen na lični zahtjev zbog odlaska u penziju.

Administrativni odbor predložio je Skupštini da za članove Komisije za vrednovanje projekata za manjinske narode imenuje Mirjanu Kuveljić i Mirzu Medunjanina. Za članstvo u Komisiji, koja ima sedam članova, ranije su imenovani Mirjana Purić, Marina Vuković, Boris Zvicer, Nazif Velić i Adis Pepić.

Odbor je konstatvoao da su iz Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) 20. novembra dobili traženu informaciju da je član Savjeta RTCG Goran Sekulović, koji je prekršio zakon jer u roku od 30 dana od stupanja na funkciju nije prijavio imovinu, naknadno dostavio izvještaj.

Administrativni odbor je na sjednici 8.novembra zauzeo stav da će u slučajevima, kada javni funkcioneri ne dostave izvještaje o prihodima ili su oni nepotpuni, ASK obavijestiti da će to uzeti u obzir prilikom reizbora javnog funkcionera.

“A da kao adekvatnu mjeru (Odbor) cijeni opomenu ili drugu dissciplinsku mjeru koju može izreći organ vlasti u kome funkcioner vrši javnu funkciju”, zaključeno je na sjednici odbora.

Bonus video: