ASK objavio izvještaje o troškovima izborne kampanje u Tuzima: DPS uglavnom trošio na donacije

Učesnici izbora dužni su da ASK-u petnaestodnevno u toku kampanje dostavljaju izvještaje o prilozima pravnih i fizičkih lica
1362 pregleda 1 komentar(a)
Štab DPS-a nakon izbora u Tuzima (arhivski snimak)-, Foto: Vijesti
Štab DPS-a nakon izbora u Tuzima (arhivski snimak)-, Foto: Vijesti

Demokratska partija socijalista (DPS) prijavila je Agenciji za sprečavanje korupcije da je od donacija za izbornu kampanju u Tuzima prikupila 1.540 eura.

Na izborima koji će se održati 3. marta glasaće 11.744 građana Tuzi i to na 30 biračkih mjesta. Među kandidatima sa šest lista, građani će izabrati 32 odbornika u Skupštini opštine Tuzi.

Ovo su prvi lokalni izbori od kako su Tuzi od 1. septembra postale i formalno samostalna opština. Osim DPS-a, na ovim izborima učestvuju Socijalistička narodna partija, Demokratska Crna Gora, Socijaldemokrate, “Malesija nas ujedinjuje” (Albanska alternativa, Demokratski savez Albanaca i Demokratska unija Albanaca) i Bošnjačka stranka.

Učesnici izbora dužni su da ASK-u petnaestodnevno u toku kampanje dostavljaju izvještaje o prilozima pravnih i fizičkih lica.

Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja propisano je da je za finansiranje fizičko lice može da uplati najviše 2.000 eura, a pravno lice najviše 10.000 eura na godišnjem nivou. Najveću donaciju DPS-u do sada uputio je Bekim Bećaj -300 eura, a 50 eura manje Miloš Ratković. Damir Numanovićuplatioje 220 eura a 200 Elvir Kajošević. Kampanjuju vladajuće partije sa 180 eura pomogla je Nerma Kalač, sa 140 Nikola Raičević, 130 Nebojiša Kaljević a 120 Gojko Samardžić.

Nikola Raičević pomogao je i prethodnu izbornu kampanju DPS-a u Tuzima 2017, kada je uplatio 490 eura.

DPS je za izbore 2017. godine od donacija građana prikupila 13.440 eura.

Sredinom decembra na račun „Malesija nas ujedinjuje“ stigla je donacija od Luiđa Dedvukaja od 100 eura.

Do sada nije bilo prijavljenih donacija za ostale partije.

Bonus video: