Bivši pripravnici: Voljeli bismo da nastavimo angažman u opštini

"Što se tiče navodne bliskosti, sa ponosom ističemo bliskost, ali sa Danilovgradom, i pripadnost njemu"
257 pregleda 29 komentar(a)
Danilovgrad trg, Foto: Jelena Jovanović
Danilovgrad trg, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 07.09.2013. 10:49h

Povodom teksta objavljenog u “Vijestima” pod naslovom “Pripravnike vratili kućama nakon izbora” reagovao je dio pripravnika, koji su radili u danilovgradskim javnim preduzećima.

U reagovanju se navodi: “Ovo je samo jedan u nizu tekstova i bezuspješnih pokušaja od kada smo otpočeli sa pripravničkim radom u Opštini Danilovgrad, da se ovo pitanje ispolitizuje i umjesto podrške mladim ljudima koji žele da rade za svoj grad, akcenat stavi na neke druge stvari koje ovoga puta nećemo komentarisati.

Ističemo da svi do jednog, kao mladi ljudi koji su imali čast i zadovoljstvo da prva praktična znanja i pripravnički staž obave u lokalnoj upravi, najoštrije osuđujemo navode i komentare date u ovom i prethodnim tekstovima. Pitamo se sa kakvom namjerom neko osporava naše pravo na odrađivanje pripravničkog staža i da li bi zadovoljniji bili da smo radni angažman potražili u nekoj drugoj sredini. Oprostite što volimo svoj grad”, navodi se u reagovanju koje su potpisali Andrijana Radenović, Dejan Dragović, Anja Bošković, Srđan Stanišić, Marko Filipović, Nikola Ćipović, Ivana Žunjić, Miloš Popović, Darko Božović, Dragan Jovanović, Ivan Mandić, Aleksandra Jovanović, Milovan Popović, Simona Bošković, Ana Đurišić, Aleksandra Lakić, Maja Nikolić, Ljiljana Keković - Novović i Tamara Lakić.

“Mogli smo pročitati da se javljaju i pojedini dušebrižnici nad našim radnim sudbinama. Molimo ih da nas ne brane. Da ne beru brigu, jer su ubrali i pobrali gdje god su mogli i što god im je došlo pod rukom. Najbolje ćemo se sami odbraniti svojim trudom, znanjem, rezultatima rada i ljubavlju prema svom gradu. To je naša najbolja odbrana od onih koji bi našli neka rješenja za nas, kako kažu. Svjesni smo mi kakva bi ta njihova rješenja bila. Hvala na tim danajskim darovima koje ne prihvatamo”, navodi se u reagovanju i dodaje:

“Pogrešno se tvrdi da nas je neko otjerao kući. Nijesmo mi nikada ni odlazili iz nje, jer ovaj grad doživljavamo svojom kućom sa, ne samo pravom, već i obavezom da je, kao akademski građani, nadgrađujemo i unapređujemo. Što se tiče navodne bliskosti, sa ponosom ističemo bliskost, ali sa Danilovgradom, i pripadnost njemu. Nije grijeh valjda što hoćemo da svoj sadašnji i budući radni kapacitet stavimo u svrhu razvoja Danilovgrada i Crne Gore. Naprotiv. Zato smo i sticali znanje i diplome.

Ističemo zahvalnost Opštini Danilovgrad na ukazanom povjerenju i prilici da uz starije kolege stičemo znanja koja će biti vrijedna u daljem radu, bilo u lokalnoj upravi ili na nekom drugom mjestu. Nadamo se da smo ispunili njihova očekivanja kada su u pitanju rezultati našeg jednogodišnjeg rada. Računamo da će vrata Opštine Danilovgrad i dalje biti širom otvorena za mlade ljude. Naravno, svi do jednog bismo voljeli da svoj dalji radni angažman nastavimo u lokalnoj upravi, kako bi svojim zalaganjem i kreativnošću dali impuls razvoju našeg grada. Vjerujemo da će takve prilike i biti, imajući u vidu značajne projekte koje realizuje lokalna uprava”, navodi se u reagovanju...

Oni se na kraju zahvaljuju što su više puta pominjani u tekstovima objavljenim u “Vijestima”.

“Ubijeđeni smo da će se naša imena još mnogo puta pominjati po dobrim inicijativama, kvalitetnim projektima i uspješnim rezultatima”, piše u reagovanju bivših pripravnika.

Odgovor novinara u sjutrašnjem broju

Bonus video: