Bogdanović: Leković je sadista, ovo je nastavak afere "Koverat" drugim sredstvima

"Ne znajući za sram i lišen svake moralne sadržine, predsjednik Opštine Tivat, i ne trepnuvši pritom, na zvaničnom sajtu Opštine, objavio je podatak da je za vd načelnika Komunalne policije postavljen bivši službenik MUP-a, Novak Leković, poznat po nasilnom obrascu ponašanja sa prethodnih lokalnih izbora"
4710 pregleda 3 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Demokratska Crna Gora
Bogdanović, Foto: Demokratska Crna Gora

Osoba koja je pravosnažno osuđena da je protivpravno uticala na volju birača uoči lokalnih izbora u Herceg Novom postavljena je za načelnika Komunalne policije u Tivtu, i to je još jedan u nizu prvorazrednih skandala u režiji Demokratske partije socijalista (DPS), saopštio je danas generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović, komentarišući informaciju da je gradonačečnik Tivta Siniša Kusovac pred novogodišnje praznike, za v.d. načelnika Komunalne policije u tom gradu, imenovao Novaka Lekovića.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić je protiv Lekovića, visokog funkcionera DPS Predraga Ivanovića i drugih NN lica u maju 2017. podnio krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu, zbog navodne povrede slobode opredjeljenja pri glasanju.

Lekovića – tada već bivšeg komandira policije u Herceg Novom a koji je tada bio na službi u Odjeljenu bezbjednosti Tivat, Demokrate su prijavile zbog protivpravnog uticanja na volju birača. Oni su objavili i snimke Lekovića u auto­mo­bi­lu na ko­me su se na­la­zi­li fla­je­ri DPS-a i So­ci­jal­de­mo­kra­ta, kao i pla­kat na ko­jem se iz­no­se uvre­de na račun funk­ci­o­ne­ra De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re.

Le­ko­vić je tada po tvrdnjama Demokrata, po Herceg Novom upra­vljao vo­zi­lom "micubiši pa­je­ro" ti­vat­skih re­gi­star­skih ozna­ka ko­je je bilo ob­li­je­pljeno uvre­dljivim po­ru­ka­ma na ra­čun lju­di iz De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re, a tadašnjeg pripadnika MUP-a iz te opozicione partije snimili su i u blizini štaba DPS i u razgovoru sa koordinatorom te partije za Herceg Novi Petrom Ivanovićem.

"Ne znajući za sram i lišen svake moralne sadržine, predsjednik Opštine Tivat, i ne trepnuvši pritom, na zvaničnom sajtu Opštine, objavio je podatak da je za vd načelnika Komunalne policije postavljen bivši službenik MUP-a, Novak Leković, poznat po nasilnom obrascu ponašanja sa prethodnih lokalnih izbora. Ali ne samo sa njih, jer Tivtom kruži snimak sa jedne fudbalske utakmice na kojem se vidi kako Leković šutira jednog mladića koji leži na terenu. Predsjedniku Opštine Tivat, očigledno, nije bilo nimalo neugodno da udomi ovog očiglednog sadistu, zaslužnog partijskog aktivistu i odgojenika po principima DPS-ovsog drila nad ljudima koji se, sa naglašenim intenzitetom, sprovodi posljednjih decenija, a podrazumijeva praksu: što dehumanizovaniji lik – to značajnija pozicija u sistemima DPS-ovog kadriranja", kazao je Bogdanović.

On je naglasio da je i "Lekovićev naredbodavac u slučajevima hercegnovskih incidenata, Petar Ivanović, osoba sličnog etičkog i svakog drugog svjetonazora, takođe napredovala po već pomenutom principu."

"Treba li podsjećati da se i Slavoljub Stijepović, akter posljednje u nizu, afere "Koverat", vinuo do iste pozicije kao Petar Ivanović – savjetnika predsjednika Crne Gore i predsjednika DPS-a, partije koja se na svakom koraku trudi da neprekidno nastavlja društveno stanje koje je sama kreirala. Takvo stanje podrazumijeva da se sve nakaznosti našeg društva moraju uzdići do mjere da ih svi vide i, dok god postoji iko na njih negadljiv, trebalo bi da te nakaznosti oponaša, s nadom da će i sam biti nagrađen kao pomahnitali načelnik Komunalne policije u Tivtu", smatra Bogdanović.

Ocijenio je da je ovo "samo nastavak afere "Koverat", drugim sredstvima" i nešto što se može dogoditi samo u Crnoj Gori.

"Da se za načelnika Komunalne policije u jednoj crnogorskoj opštini postavi čovjek bremenit nečistoćama svake vrste. Zbog ovakvih i sličnih pojava na crnogorskoj političkoj sceni smo i pozvali na bojkot Skupštine Crne Gore i svih institucija sistema do ispunjenja svih opozicionih uslova. Pojavama kao što je imenovanje besprizornog sadiste, odgajanog u podrumima DPS-a za načelnika Komunalne policije u Tivtu, mora se, jednom i definitivno stati na kraj, i stati se hoće, može i mora jer i kuga bude, pa prođe", zaključio je Bogdanović.

Bonus video: