Bogdanović: Skandalozno da napad na Koprivicu nije kvalifikovan kao krivično djelo

Ovakva dešavanja su, ocjenjuje poslanik i generalni sekretar Demokrata, samo dio politike opstrukcije protesta te partije u produženom trajanju
1241 pregleda 3 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Demokrate
Bogdanović, Foto: Demokrate

Koliko je Crna Gora zarobljena država, a njene institucije povezane interesima DPS-a i uske grupe ljudi oko vrhuške te partije, najbolje pokazuje kukavički napad na poslanika i potpredsjednika Demokrata, jednog od boraca protiv kriminogenog režima, Moma Koprivice, kazao je Boris Bogdanović, poslanik i generalni sekretar Demokrata.

"Još slikovitija dijagnoza stanja uslijedila je nakon reakcije nadležnih. Bez sumnje, kako je to već saopštio i sam Koprivica, ovim organizovanim napadom na porodicu poslanika Demokrata, upravljale su lično osobe koje su na čelu kriminalnog oktopoda u Crnoj Gori: braća Đukanović i Mićunović. Da je to tako stigla je potvrda iz samih institucija koje su nadležne za otkrivanje i procesuiranje počinilica krivičnih djela", kazao je Bogdanović.

Tužilaštvo je, smatra on, "na skandalozan način pomenuto djelo kvalifikovalo kao prekršaj, a ne kao krivično djelo". "Prvo, pohvalila se policija da je od cijele naručene kriminalne grupe uspjela da uhvati samo jednog. Postavlja se pitanje: šta je sa ostalim licima iz ove grupe kriminalaca koja je atakovala na poslanika Koprivicu i njegovu porodicu? Drugo, tužilaštvo je na skandalozan način pomenuto djelo kvalifikovalo kao prekršaj, a ne kao krivično djelo, i to, u najmanju ruku, krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, jer ako se u radnjama ove grupe kriminalnih pojedinaca nijesu stekla sva obilježja bića tog krivičnog djela, onda nas tužilaštvo prosto tjera da promijenimo shvatanje obje riječi: i ugrožavanje i sigurnost. Ono shvatanje koje se ne da promijeniti koliko god se režim trudio da nam nametne drugačije jeste da predstavnici građana moraju uživati zaštitu svojih osnovnih prava i sloboda makar kao i svi građani, a ne, kao što je to danas slučaj sa istaknutim opozicionim predstavnicima, poseban tretman u vidu terora od strane nadležnih. Ali su upravo ti „nadležni“ koji, kao što to biva u svim diktaturama, rade isključivo po instrukcijama vladajuće partije, a ne po slovu zakona, svojom nemuštom reakcijom izvrnuli ruglu bestidnu reakciju DPS-a, koja se svodila na to kako je napad izmišljen. No, to nas ne čudi, s obizrom da su sličan fond riječi koristili i prilikom diktiranja vijesti ružičastoj televiziji koja nas je, nakon što je Jovanović sa Cetinja i još uvijek nepoznata lica repetirala pištolj u glavu Danilu Šaranoviću i našim odborničkim kandidatima, svakih sat vremena obavještavala da je poslanik Demokrata sam sebi razbio auto i prijetio. No, sad je bar jasno odakle se regrutuju lica sa crnim kapuljačama u svrhu sijanja straha na izborni dan", navodi Bogdanović.

Ovakva dešavanja su, ocjenjuje on, samo dio politike opstrukcije protesta Demokrata u produženom trajanju.

"Iskoristićemo ovu priliku i da pitamo: zašto prilikom prethodnih napada, Momo Koprivica i druga napadnuta lica nijesu obaviještena o preduzetim radnjama i eventualnim saznanjima, a njihovo je pravo da o tome budu obaviješteni. Zašto nadležni nijesu spriječili treći napad, ako su već imali saznanja i dokaze da su prethodna dva izvršena? Iako je sada već svima sasvim dokučivo da su ovakva dešavanja samo dio politike opstrukcije našeg protesta u produženom trajanju i da je očigledno, ako je suditi po svim dosadašnjim napadima i (ne)postupanjem državnih organa s tim u vezi, otpočeo odstrel na rukovodstvo i poslanike Demokrata, nalogodavcima mora biti jasno da ne da nas ne mogu zaplašiti, već da stvaraju kontraefekat: daju nam sve više snage i motiva da snažnije nastavimo da razbijamo kriminalni polipod. Na kraju, gospodo iz kriminalnog miljea, gospodo iz kriminalne DPS hobotnice, sitni provokatori, džeparoši i sumljivi milioneri, u ime svih Demokrata vam poručujem da ćemo vas pobijediti jedan na jedan ili u čoporu - izaberite sami", rekao je Bogdanović.

Bonus video: