Brajović: Ne bi bilo dobro da organi preduzimaju određene radnje; Bulatović: Nećemo učestvovati u radu Skupštine

Brajović je indirektno kazao da policija može ući u Skupstinu. Kazao je da postoji razumijevanje poslanika da ne bi dobro bilo da neke institucije, organi preduzimaju određene radnje. "Zato sam rekao da svi treba da pokažemo veliku pažnju prema ovom važnom političkom trenutku"
114 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Filip Roganović
Ivan Brajović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.12.2018. 18:01h

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je nakon kolegijuma kazao da je jasno razmišljanje svih da se svakom poslaniku mora obezbijediti puna zaštita u izražavanju stavova i sloboda njegovog političkog djelovanja.

To, kako je rekao, ne smije značiti neodgovornost poslanika da mogu da se grubo, paušalno i bez činjenica odnose prema drugim pojedincima i institucijama. Brajović je indirektno kazao da policija može ući u Skupstinu. Kazao je da postoji razumijevanje poslanika da ne bi dobro bilo da neke institucije, organi preduzimaju određene radnje.

"Zato sam rekao da svi treba da pokažemo veliku pažnju prema ovom važnom političkom trenutku", kazao je Brajović.

Poslanik Demokratskog fronta, Predrag Bulatović kazao je da su jasno saopštili Ivanu Brajoviću da DF neće učestvovati u radu Skupštine, osim tačaka u kojima imaju interes da se bore za vladavinu prava.

"Ovo nije sebičan odnos DF-a prema našim članovima već se borimo protiv prakse Višeg suda i policije. Naše pristalice će i dalje svakodnevno protestovati dok se ova kriza ne riješi", rekao je Bulatović novinarima u Skupštini.

Prema njegovim riječima, sjednica Kolegijuma nije imala nijedan konkretan zaključak već će biti održan sastanak sjutra kada bi trebalo da DPS zauzme stav o predlogu da se hitno sazove sjednica Skupštine na kojoj bi usvojili poseban akt u vezi sa poslaničkim imunitetom .

On je rekao da su Nebojša Medojević i Milan Knežević već saslušavani dva puta i da njihovo svjedočenje više nema svrhe.

Ovu krizu, kako je kazao, može da riješi VDT u skladu sa svojim nadležnostima.

"DF nema problem da Tužilaštvo pokrene krivčno pravni postupak protiv naših kolega i da se razgovara o potencijalnom podmićivanju sudija i tuzioca i tako dalje", naveo je Bulatović.

"Tim advokata je predao ustavnu žalbu. Stav svih na kolegijumu je da policija ne može ući u Skupstinu jer bi to ponizilo ovaj dom", rekao je Bulatović nakon Kolegijuma Skupštine.

Bonus video: