Bulatović: Reizbor Veljovića je militarizacija policije

"Njegov izbor će popraviti bezbjednosnu situaciju", kazao je poslanik DPS-a Obrad Stanišić
132 pregleda 2 komentar(a)
Demokratski front, DF, Foto: Savo Prelević
Demokratski front, DF, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.07.2018. 16:57h

Ponovni izbor Veselina Veljovića za direktora Uprave policije je prst u oko Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i militarizacija policije, kazao je poslanik Demokratskog fronta (DF) Predrag Bulatović.

On je tokom rasprave u parlamentu o Veljovićevom imenovanju kazao da je Demokratska partija socijalista (DPS) na mjesto šefa policije dovela partijskog čovjeka koji je spreman da sve uradi.

"Vi znate kako je on otišao, otišao je zbog ne slaganja sa SAD, one imaju negativan odnos prema njegovom izboru i ovo je prst u oko SAD", kazao je Bulatović.

Poslanik DPS-a i predsjednik Odbora za bezbjednost, Obrad Stanišić kazao je da je Veljović čovjek koji prošao sve faze u UP i Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), "da potiče iz ugledne i čestite crnogorske porodice i da je kvalitetno obavljao svoj posao".

"Njegov izbor će popraviti bezbjednosnu situaciju", kazao je poslanik DPS-a. Njegova partijska koleginica Marta Šćepanović kazala je da je Veljović uvijek čuvao ugled policije i da je svojim radom popravio bezbjednosnu situaciju u Crnoj Gori.

Bulatović je naveo i da se Veljović sastajao sa Darkom Šarićem u kampu na Zlatici, kao i da je uvijek bio kočnica u borbi protiv kriminala, te da su njegove afere državu koštale 50 miliona eura.

"Zakočio je akciju "Balkanski ratnik", tužilaštvu nije davao informacije. Sa specijalnim državnim tužiocem Milivojem Katnićem će da radi protiv DF-a", naveo je Bulatović.

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović poručio je ministru unutrašnjih poslova Mevludinu Nuhodžiću da nije iznenađen što Veljovića vraćaju na mjesto direktora UP i da Nuhodžić nakon ovoga više neće biti isti ministar.

"Veljović je preko vašeg, i vremena dok je Raško Konjević bio minstiar, i mog vremena, bio i ostao direktor UP", kazao je Danilović.

Bonus video: