Carević novi predsjednik Opštine Budva

"Posebnu zahvalnost iskazujem mom prethodniku Draganu Krapoviću i želim da mu odam priznanje za sve što je uradio u protekle dvije godine“
4128 pregleda 4 komentar(a)
Sa današnje sjednice, Foto: Vuk Lajović
Sa današnje sjednice, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 05.01.2019. 11:18h

Lider budvanskog Demokratskog fronta Marko Bato Carević novi je predsjednik Opštine Budva, nakon što je dobio podršku 19 odbornika lokalnog parlamenta.

Sjednici nijesu prisustvovali odbornici opozcije iz redova DPS i SD, koja nije imala svoga kandiata.

Ovo je prvi put da postoji samo jedna kandidat za izbor predsjednika, jer je obično do sada opozcija kandidovala svoga predstavnika.

Ovim potezom DPS i SD su indirektono podržali izbor Carevića.

Carević je dobio mandat da upravlja Budvom do oktobra 2020.

Zahvaljujući se svima koji su za njega glasali, Carević je kazao da se zahvaljajuje i onima koji nijesu glasali, te da im pruža ruku i da od njih očekuje pomoć u velikom poslu koji očekuje Budvu u narednom periodu.

"Posebnu zahvalnost iskazujem mom prethodniku Draganu Krapoviću i želim da mu odam priznanje za sve što je uradio u protekle dvije godine“, poručio je Carević.

On je dodao da osim časti i privilegije da se bude na čelu Budve, ne moram posebno isticati o kakvoj se obavezi i odgovornosti radi, jer naša opština po mnogo čemu prednjači u Crnoj Gori. Moramo još snažnije raditi na stvaranju uslova, na povećanju atraktivnosti i dogradnji infrastrukture, kako bismo došli do toga da nam gosti dolaze tokom čitave godine. Zato ću posebnu pažnju posvetiti dovođenju novih investitora, želim da ih podstaknemo da ulažu u našu opštinu“, naglasio je Carević.

Ističući da građani Budve poznaju njega i njegovu porodicu, Carević je kazao da su svi znaju da je do sada uvijek radio javno, i u prvi plan isticao diciplinu i korektnost.

"Pošto funkcionisanje lokalnih samouprava dobrim dijelom zavise od saradnje sa državnom vlašću, trudiću se da ta saradnja bude na visokom nivou, bez opstrukcija. Takođe, želim da istaknem da sam prvi javni funkcioner Nove srpske demokratije i DF-a koji je izabran na čelo neke opštine u Crnoj Gori i samim tim očekujem da ću biti pod posebnom lupom, što mi ne smeta. Neko smo ko ne bježi od izazova, nego se hvata u koštac sa problemima. Otvoren sam za sve sugestije, predloge, bilo da dolaze od građana, odbornika, NVO sektora“, naglasio je Carević.

Dragan Purko Ivančević (Crnogorska) istakao je da je ta partija potpisala kandidaturu Carevića.

"Poznajem ga od mladih dana, kada je Carević bio centarfor, i tada sam vidio da voli da pobjeđuje na sportski način, da poštuje protivnika. Siguran sam da će na čelo tima koji bude formirao, biti u naredne dvije godine apsolutni pobjednik“, istakao je Ivančević.

Ističući da će klub odbornika te partije dati podršku, Đorđe Zenović (Demokrate) je rekao da će prethodno Carević morati da javno kaže da li će povući tužbu protiv Opštine u visini od 2.5 miliona eura, gdje je lokalna uprava drugoptužena.

"Prošle sedmice smo razriješili članici Upravnog odbora Parking servisa jer je ona tužila firmu u kojoj radi, zbog konflikta interesa, zato i tražimo da se izjasni“, naglasio je Zenović.

Carević je podsjetio da je u sporu sa Opštinom Budva od 2012. i da je prvi napao tu "kriminalnu hobotnicu".

"Tužio sma kompaniju Gugi commerc, a Opštine je trebala da bude umješač. Bitno je da je 17. januaru ročište na Vrhovnom sudu. To je novac koji je jednom platila Opština i novac se nalazi kod Gugi commerca. Ovaj postupak bi pomogao da se taj novac oduzme članu kriminalne organizacije. Meni je uvijek bilo do časti i poštenja, potpuno sam ostvaren i moralno i materijalno. Sva moja pažnja će biti usmjerena na vođenje Budve. Sva eventulana primanja koja budem imao kao predsjednik Opštine će ići u humanitarne svrhe“, istakao je Carević.

Bonus video: