Ćute o Carevićevom koketiranju sa DPS-om

Carevićeva odluka da za svog savjetnika postavi DPS-ovu Jelenu Baštricu naišla je na veliko protivljenje DF-ovog koalicionog partnera u Budvi, Demokratske Crne Gore
14929 pregleda 61 komentar(a)
Ne zanima ga politička pripadnost zaposlenih: Carević, Foto: Nenad Mandić
Ne zanima ga politička pripadnost zaposlenih: Carević, Foto: Nenad Mandić

Demokratski front (DF) se ne izjašnjava da li podržava politiku svog funkcionera, gradonačelnika Budve Marka Carevića, koji je nedavno za savjetnika imenovao kadar Demokratske partije socijalista (DPS) Jelenu Baštricu.

Iz tog političkog saveza “Vijestima” nije odgovoreno ni na pitanje da li će, ukoliko ne podržavaju takvu politiku svog funkcionera, preduzeti nešto tim povodom.

Carevićeva odluka da za svog savjetnika postavi DPS-ovu Jelenu Baštricu naišla je na veliko protivljenje DF-ovog koalicionog partnera u Budvi, Demokratske Crne Gore.

Demokrate su upozorile Carevića da nema bezuslovnu podršku te partije, koja broji osam odbornika u parlamentu i presudna je za funkcionisanje aktuelne gradske vlasti.

Carević je pozvao Demokrate da ostave po strani partijske nesuglasice i optužio ih da je njihov jedini motiv obračun sa DF-om zarad gole vlasti.

Demokrate su uzvratile da im nije problem Baštricina partijska knjižica, već to što ima pristup dokumentaciji koju, prema njihovim informacijama, kopira i iznosi van opštinskih prostorija, a do danas nema ni rješenje ni ugovor u opštini.

Nezadovoljstvo Carevićevih koalicionih partnera njegovom odlukom da za svog savjetnika imenuje Baštricu, kulminirao je tako što je prije šest dana otkazan sastanak vladajuće koalicije u Budvi, a sedam opštinskih funkcionera, uglavnom iz redova Demokrata, napustilo je kolegijum kod gradonačelnika.

Carević je najavio da će sekretari i načelnici koji su napustili kolegijum, biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

Gradonačelnik Budve je ranije kazao “Vijestima” da ga ne zanima politička pripadnost, navodeći da Baštrica zna svoj posao i da je to jedino što ga interesuje.

Baštrica je članica Izvršnog odbora budvanskog DPS-a i nalazi se među 25 članova koji rukovode tom najjačom opozicionom partijom. Dok je DPS upravljao gradom obavljala je nekoliko značajnih funkcija u Opštini.

Želi i Mersada Mujevića i Jovanovićevu iz zavoda Aca Đukanovića

“Vijesti” nezvanično saznaju da je Carević razgovarao i sa članom glavnog odbora DPS-a Mersadom Mujevićem, kojemu je ponuđeno mjesto konsultanta za javne nabavke u Opštini Budva.

Mujević je nekadašnji direktor Uprave za javne nabavke Crne Gore.

Carević je razgovarao i sa do skoro glavnom planerkom u Republičkom zavodu za urbanizam i projektovanje (RZUP) Svetlanom Jovanović. Ona bi trebalo da bude angažovana kao savjetnica za urbanizam i rukovodila bi izradom Prostorno-urbanističkog plana Budva.

Većinski vlasnik zavoda je Aco Đukanović, brat predsjednika Mila Đukanovića.

Bonus video: