Damjanović: Opozicija je ranije trebalo da razgovora

Damjanović je rekao da je uvijek, kao i do sada, spreman za razgovore
310 pregleda 2 komentar(a)
Damjanović, Foto: Zoran Đurić
Damjanović, Foto: Zoran Đurić

Opozicija je trebalo da razgovara o zajedničkom djelovanju kada je bilo aktuelno formiranje odbora za reformu izbornog zakonodavstva, ocijenio je nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović, dodajući da je spreman da se odazove na poziv za razgovor bilo koje opozicione strukture.

Demokratski front je pozvao opoziciju na razgovor o zajedničkom djelovanju, kako bi kroz vaninstitucionalnu borbu i proteste smijenili Vladu i stvorili uslove za organizovanje fer i demokratskih izbora.

Damjanović je agenciji MINA rekao da je uvijek, kao i do sada, spreman za razgovore na poziv bilo koje opozicione strukture, i vezano za bilo koju tematiku.

Prema njegovim riječima, kad taj poziv bude formalizovan, biće prilike i prostora da se razgovara i da se definiše šta su njegovi rezultati.

“S druge strane, možda je već propuštena prilika da se razgovara široko opoziciono kada je na stolu bila priča oko obrazovanja sad već čuvenog odbora za reformu izbornog zakonodavstva i svega drugoga”, rekao je Damjanović.

Kako je naveo, tada, nažalost, nije bilo sluha za zajedničko djelovanje, “nego smo se ponašali kao da je u pitanju švedski sto”.

“Naravno, ova ružna dešavanja vezana za hapšenje i opkoljavanje poslanika Nebojše Medojevića i Milana Kneževića su dala za pravo ovome o čemu govorim, da se tada dosta ishitreno ušlo u svojevrsnu zamku takozvanog odbora, i da je tada trebalo da se razgovara”, kazao je Damjanović.

Poslanica Anka Vukićević kazala je da podržava saradnju opozicionih subjekata, pojedinaca, građana – svih koji su spremni da pruže otpor ovakvoj vlasti.

“I koji su spremni da doprinesu promjeni sistema vrijednosti, jer puka promjena vlasti neće dati ništa ni nama, kao političarima, ni građanima”, dodala je Vukićević.

Ona smatra da opozicija treba da nađe drugi način za objedinjavanje, a ne, kako je kazala, pozivima preko medija.

“Mi smo živi ljudi koji se međusobno poznaju, i postoje drugi načini komunikacije”, kazala je Vukićević agenciji MINA.

Ona je poručila da je uvijek spremna za razgovor.

“Na kraju, nije to pitanje mog izbora, nego moja obaveza kao predstavnice građana”, zaključila je Vukićević.

Bonus video: