Demokrate: Pozdravljamo napore UCG, građanska Crna Gora se probudila

4629 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokrate
Ilustracija, Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora pozdravlja i podržava današnji poziv Ujedinjene Crne Gore na sinhronizovano djelovanje u cilju jačanja građanskih protesta "koji treba da dovedu do oslobođenja države i njenih institucija od kleptokratskog i korupcionaškog režima, čije je lice i naličje DPS kriminalna hobotnica", saopšteno je iz ove partije.

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović ponovo je pozvao ostatak opozicicije na zajedničko djelovanje, čime bi se kako je saopštio, dala "dodatna i do sada neviđena snaga protestima".

"Kako od svog postanka, tako i danas, Demokrate se zalažu za iskrenu i beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala, korupcije i svih drugih nepočinstava koje predstavlja i čini Demokratska partija socijalista. Na putu demokratske smjene režima, svi opozicioni subjekti uvijek će u Demokratama imati saveznika za razgovor i saradnju, kako bi u konačnom Crna Gora postala država svih njenih građana. Ističemo da su opozicioni politički subjekti našli najmanji zajednički imenitelj, te da su u posljednje vrijeme unaprijedili saradnju i oštricu kritike usmjerili na partiju čiju su tridesetogodišnju vladavinu obilježile mnogobrojne afere. U prilog tome, govore i činjenice da su opozicioni predstavnici prihvatili zahtjeve organizatora građanskih protesta u Podgorici, da su, svako prema svojim mogućnostima, podigli partijsku infrastrukturu, a da svi zajedno doprinose i podižu raspoloženje i energiju kod građana", saopštile su Demokrate.

U saopštenju se dodaje da svako na svoj način i koliko može doprinosi homogenizaciji društva u borbi za slobodnu Crnu Gori, za slobodnu državu koja će biti država socijalne pravde u kojoj će zakon biti jednak za sve.

"Od samog početka govorimo da nijedan korak napravljen u tom smjeru, ne isključuje drugi i ohrabrujemo sve moguće strukture da daju svoj doprinos padu posljednjeg evropskog diktatora i kompletnog poremećenog sistema vrijednosti koji je uspostavio DPS. Nedvosmisleno je jasno da se većinska, građanska Crna Gora probudila. Iz tog razloga, sad je potrebnije više nego ikada da cjelokupna opozcija još jače nastavi da motiviše i pomaže da što veći broj nezadovoljnih građana Crne Gore, članova i simpatizera, prisustvuje građanskim protestima u Podgorici", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: