Demos pozvao Vukićević da vrati mandat

"U prvom redu zbog činjenice da je Vukićevićeva daleko više dobila od Demosa nego što je doprinijela stranci, ne uspijavajući čak ni da u statusu poslanice formira opštinski odbor u Nikšiću", navodi se u saopštenju Demosa
44 komentar(a)
Glavni odbor Demos, Foto: Demos
Glavni odbor Demos, Foto: Demos
Ažurirano: 26.02.2018. 12:18h

Glavni odbor (GO) Demosa, zatražio je danas od poslanice Anke Vukićević, koja je podnijela ostavku na članstvo u toj partiji, da vrati mandat Demosu.

Vukićević je podnijela ostavku nezadovoljna politikom stranke i najavila da će nastaviti da djeluje kao nezavisna poslanica.

GO Demosa, konstatujući greške u prebrzom konstituisanju stranke i otvaranju mogućnosti za ulazak pojedinaca različitih profila i sa različitim motivima, zatražio od Vukićević da vrati mandat iz više razloga.

"U prvom redu zbog činjenice da je Vukićevićeva daleko više dobila od Demosa nego što je doprinijela stranci, ne uspijavajući čak ni da u statusu poslanice formira opštinski odbor u Nikšiću", navodi se u saopštenju Demosa.

Na sjednici GO, kako je saopšteno iz Demosa iskazana je čvrsta privrženost poštovanju bazičnih postulata stranke, kao građanske, dosljedno opozicione, partije koja se bori za pobjedu širih vrijednosti pravne države i građanske demokratije.

"Demos će nastaviti i pojačati svoje djelovanje sa jasnim, principijelnim ali i umjerenim stavovima protiveći se svim ekstremizmima u crnogorskom društvu, koje perfidno podstiče vrh vlasti, pod sjenkama organizovanog kriminala i korupcije", kaže se u saopštenju.

Navodi se da će Demos, kako su kazli, nastaviti da bude glas razuma u Crnoj Gori, ne podliježući demagogiji i populizmu kao dominantnim strategijama na ovom prostoru, već će ozbiljnim i umjerenim stavovima davati doprinos razvoju Crne Gore.

"U tom cilju DEMOS će se, između ostalog, osloboditi svih onih koji svojim neradom pasivnošću nijesu doprinosili partiji, ali i onih koji nijesu mogli do kraja da savladaju građanski, demokratski i kulturni koncept stranke", rekli su iz Demosa.

Ta partija će, kako su kazali, uz otvorenost prema novim članovima, koji prilaze "u novom, prilično raščišćenom stanju", proaktivno djelovati na bazi emancipastorskih ideja koju su okupile izvorni Demos.

Glavni odbor je na sjednici za nove članove Predsjedništva izabarao Viktora Dedaja, Maju Vučelić, Avda Gorčevića, Igora Jovovića, Sava Vujoševića i Tinu Raičević.

Za v.d. predsjednice Izvršnog odbora, Glavni odbor je izabrao Luciju Đurašković.

Bonus video: