DPS: Legitimno je protestovati, ali su skupovi isključivo politički motivisani

DPS će, kako su kazali, nastaviti da djeluje u lokalnom parlamentu u Tuzima u skladu sa svojim programskim opredjeljenjima
3917 pregleda 50 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) je na večerašnjoj sjednici, kojom je predsjedavao lider te partije, Milo Đukanović, razmatralo aktuelna politička pitanja i zaključilo da su protesti legitiman način ispoljavanja određenih stavova, uz ocjenu da su aktuelni skupovi isključivo politički motivisani.

"Predsjedništvo je naglasilo otvorenost za dijalog sa svim političkim partijama u okviru institucija sistema. Naravno moguće je razgovarati i sa formalnim organizatorima protesta, ali bez bilo kakvih ultimatuma i bez mogucnosti za kompromise, s bilo kim, oko o temeljnih vrijednosti moderne crnogorske države i drustva i funkcionisanja njenih institucija", saopšteno je iz DPS-a.

Na sjednici je, kako je saopšteno, razgovarano i o izbornim rezultatima u Tuzima.

"I pored činjenice da je DPS pojedinačno osvojila najveći broj mandata, većinska podrška građana Tuzi je data partijama sa kojima DPS ostvaruje saradnju na državnom nivou. DPS će na temelju poštovanja multinacionalnog i multivjerskog zajedništva nastaviti da djeluje u lokalnom parlamentu u skladu sa svojim programskim opredjeljenjima, dajući doprinos daljem ekonomskom i društvenom razvoju Tuzi, čijem je samostalnom statusu presudno doprinijela", saopšteno je iz DPS-a.

Bonus video: