DPS Tivat: U roku od 15 dana analiza rada svih predstavnika DPS u lokalnoj samoupravi

"Djelovanje i lični stavovi Snežane Matijević odstupaju od pravaca razvoja definisanih izbornim programom DPS i usporavaju dinamičke procese razvoja Opštine Tivat, za koje su podršku dali upravo građani Tivta"
80 pregleda 4 komentar(a)
Siniša Kusovac, Foto: Siniša Luković
Siniša Kusovac, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 25.06.2018. 22:11h

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Tivat je na večerašnjoj na sjednici usvojio predlog odluke Izvršnog odbora DPS Tivat za pokretanje procedure za razrješenje predsjednice Opštine Tivat Snežane Matijević sa funkcije predsjednice Opštine sa 56 glasova "za", dva glasa "protiv" i tri glasa "uzdržana", iz razloga što nije obezbjedila sprovođenje strateškog plana razvoja opštine i drugih razvojnih planova i programa, kao ni strateških dokumenata od državnog značaja, niti je obezbjedila vršenje drugih poslova iz nadležnosti opštine utvrđenih zakonom, statutom i drugim propisima, saošteno je večeras iz DPS Tivat.

Prema tvdnjama sagovornika “Vijesti”, pravi razlog za pokretanje procedure za smjenu Matijevićeve je njeno da potpiše ugovor prema kojem bi Opština Porto Montenegru oprostila 5,6 miliona eura potraživanja na ime neplaćenih komunalija.

U saopštenju DPS Tivat koje potpisuje predsjednik Opštinskog odbora (OO) DPS Tivat Siniša Kusovac navodi se da je na prethodno održanoj sjednici Izvršnog odbora DPS Tivat navedena odluka je usvojena sa 14 glasova "za" i dva glasa "uzdržana".

"Opštinski odbor je prihvatio predlog Izvršnog odbora da se u roku od 15 dana izvrši analiza rada svih predstavnika DPS u lokalnoj samoupravi, kako bi sproveli konkretne mjere u cilju efikasnije realizacije izbornog programa partije", ističe se u saopštenju DPS Tivat.

U saopštenju se dodaje da je Opština Tivat kao rijetko koja opština na Crnogorskom primorju i Crnoj Gori, ostvarila dinamičan i snažan napredak, čiji su benefiti toliko očigledni i opipljivi, da su građani na posljednim opštinskim i parlamentarnim izborima, snažno podržali izborni program DPS, a time i strateške planove koji bi ovoj opštini obezbjedili dinamičan razvoj.

"Ovakav stav građana Tivta potvrđen je i na prethodnim predsjedničkim izborima, kada je kandidat DPS Milo Đukanović, ostvario ne samo značajnu prednost nad opozicionim kandidatima, već je i broj osvojenih glasova u Tivtu bio veći za 20% u odnosu na lokalne i za 11% veći u odnosu na parlamentarne izbore u Tivtu 2016. godine. Opštinski odbor je takođe zaključio da se izborni program ne realizuje planiranom dinamikom, te je Opštinski odbor DPS Tivat, preduzeo konkretne mjere koje će omogućiti efikasniji način funkcionisanja lokalne vlasti i dati dodatni podsticaj realizaciji izbornog programa. Djelovanje i lični stavovi Snežane Matijević odstupaju od pravaca razvoja definisanih izbornim programom DPS i usporavaju dinamičke procese razvoja Opštine Tivat, za koje su podršku dali upravo građani Tivta", poručili su iz DPS Tivat.

Bonus video: