Forum žena GP URA: Katniću, dalje ruke od naše djece, nećemo dozvoliti da im crtate mete

"Upravo su naša djeca i stvaranje humanijeg i pravednijeg društva, razlog i cilj naše političke borbe za promjenu korumpiranog i kleptokratskog sistema na čiju uslugu ste se i sami stavili", navodi se u saopštenju Foruma žena Građanskog pokreta URA
3955 pregleda 5 komentar(a)
Članice Foruma žena GP URA sa predsjednikom partije Dritanom Abazovićem i potpredsjednikom GP URA Milošem Konatarem, Foto: Građanski pokret URA
Članice Foruma žena GP URA sa predsjednikom partije Dritanom Abazovićem i potpredsjednikom GP URA Milošem Konatarem, Foto: Građanski pokret URA

Forum žena Građanskog (GP) pokreta URA saopštio je danas da im je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić poručio da su sva njihova djeca sumnjiva jer su im majke članice opozicione partije.

"Preopasan je i tragikomičan način razmišljanja i djelovanja Specijalnog i taličnog tužioca. Jasno nam je stavio do znanja da su sva naša djeca sumnjiva zbog toga što su im majke članice opozicione partije. A mi njemu poručujemo: Dalje ruke od naše djece. Nećemo dozvoliti da im crtate mete na čelo i uzimate budućnost. Upravo su naša djeca i stvaranje humanijeg i pravednijeg društva, razlog i cilj naše političke borbe za promjenu korumpiranog i kleptokratskog sistema na čiju uslugu ste se i sami stavili", navodi se u saopštenju Foruma žena GP URA.

Milivoje KatnićKatnić

U saopštenju dodaju da su čekale izvjesno vrijeme da Katnić shvati šta je rekao u emisiji "Ukrštene riječi" i da se izvini crnogorskoj javnosti, a posebno majkama.

"Čime nas je to Specijalni državni tužilac, dakle, sam vrh pravosudne vlasti jedne države, toliko uznemirio? Mnogo čime, a prije svega što je jednog mladića javno osumnjičio zbog "krivice" njegove majke. Inkriminišuća majka je "rukovodilac u jednoj opozicionoj partiji" kaže pogrešno specijalni, a to je dokaz neoborive dokazne snage da je i sin spreman na nepočinstva prema državi što i potvrđuje njegov angažman u organizaciji mirnih građanskih protesta. Specijalni tajnovidac i genije bi po prirodi svojih moći morao znati da je ta "preopasna po državu i sistem rukovoditeljka" u stvari jedna divna, obrazovana žena, članica Građanskog pokreta URA, osoba čijim bi članstvom i prisustvom svaka organizacija bila počastvovana i oplemenjena. A takva su joj i djeca. Specijalni to naravno zna, ali radi ono što što je u interesu vlasti, pa takve ljude ocjenjuje kao opasne po državu i društvo, a stvarne neprijatelje i kriminalce ne vidi ni u udaljenim sumnjama", ističe se u saopštenju Foruma žena GP URA.

U saopštenju se navodi i da ako je Katnićev tužilački rad zasnovan na ovakvim tajnovidnim strategijama, a ne na činjenicama, moramo se zapitati u kakvoj to stvarnosti živimo.

Bonus video: