DF: Mugoša u dokazni postupak da uvrsti i dva video zapisa

Mandić kazao da Sinđelić, funkcioniše kao “džuboks”, ko ga god dohvati i ubaci žeton u njega, on priča onako kako želi da čuje vlasnik žetona”
5035 pregleda 13 komentar(a)
Milan Knežević i Andrija Mandić, Foto: Luka Zeković
Milan Knežević i Andrija Mandić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.03.2019. 15:23h

Demokratski front (DF) zatražio je da sutkinja Suzana Mugoša prije završne riječi u slučaju "državni udar", u dokazni postupak uvrsti i dva video zapisa na kojima Saša Sinđelić tvrdi da je kao svjedok saradnik bio primoran da "učestvuje u montaži državnog udara".

"Ako smo mogli da saslušavamo različite anonimuse, da tražimo račune iz Skadra jesmo li moja djevojka i ja jeli tri leće ili smo pili koka kolu zero, onda je ovo krunski dokaz koji u potpunosti ruši čitavu optužnicu. Što je mnogo važnije, povlači krivično-pravnu odgovornost za ljude koji su učestvovali u ovoj montaži”, kazao je funkcioner DF-a Milan Knežević.

On je na vanrednoj konferenciji za medije tog političkog saveza, saopštio da je snimcima sahranjena optužnica za takozvani državni udar i za krvoproliće vijeka, "koje je navodno pripremao DF sa ruskim specijalnim službama na dan izbora, 16.oktobra 2016.godine".

Knežević je istakao da vjeruje da su snimci autentični i da najmanje što sutkinja Mugoša može da učini je da zatraži utvrđivanje njihove autentičnosti.

"Sudsko vijeće je na svaki način pokušalo da zaustavi izvođenje dokaza i objavljivanje ova dva snimka i uvrsti ih u dokazni postupak. Zbog čega? Da je danas Suzana Mugoša odlučila da pusti ova dva snimka, odmah bi nakon toga, morala da odbaci optužnicu, sve ljude koji se nalaze u zatvoru oslobodi, a da VDT Ivica Stanković po službenoj dužnosti razriješi Milivoja Katnića i Sašu Čađenovića i da pokrene krivični postupak protiv njih zbog zloupotrebe službenog položaja", kazao je Knežević.

On je istakao da Sinđelić, na čijem svjedočenju se tri mjeseca u Višem sudu bazirala čitava optužnica, na snimcima, u društvu prijatelja, saopštava da je bio mučen u spuškom zatvoru, da su ga držali 23 dana i da je bio prinuđen da da svjedočki iskaz onako kako su tražili Milivoje Katnić i Saša Čađenović.

Na novinarsko pitanje da li će se sjutra pojaviti na suđenju, Knežević je kazao da “suđenja sjutra neće biti”.

Funkcioner DF-a i lider Nove, Andrija Mandić, kazao je da traže od Mugoše da uvrsti snimke u dokaze, jer “tačno znaju šta joj je plan”.

"Ona želi da se završe završne riječi, a da počivaju na činjenicama koje su već kompromitovane. Iako su naši advokati dokazali, da je Sinđelić lagao ...i da nikada nije ušao u Rusiju. Imamo čitavu dokumentaciju kojom su razobličene njegove laži, ali ova dva najnovija video snimka tu stvar potpuno kompromituju i treba da se prekine sudski proces”, istakao je Mandić.

Mugoša i sudsko vijeće, kako je ocijenio, po nalogu crnogorskog režima, žele da svi iznesu završne riječi, a “onda da se na kraju nešto 'promrmlja', da se odbija predlog vezano za dva snimka Sinđelića, i da se razmatra samo ono što je bilo u završnim riječima i prije toga”.

Mandić je kazao da Sinđelić, funkcioniše kao “džuboks”, ko ga god dohvati i ubaci žeton u njega, on priča onako kako želi da čuje vlasnik žetona”.

“Mi ne prihvatamo da učestvujemo u montiranom političkom procesu, da budemo poniženi od crnogorskog režima. Poslali smo jasnu poruku...korumpiranom pravosuđu i crnogorskom režimu da i ovdje mora da se uspostavi pravosudni sistem, kao što postoji u demokratskim zemljama”, kazao je Mandić.

Bonus video: