Jušković: Vukićević manipuliše neistinama, sjednica održana po svim pravilima

Izborom organa Demosa, dodaje, u Nikšiću je odblokiran rad tog odbora poslije više od tri mjeseca, prouzrokovan ostavkom Vukićević i odsustvom potpredsjednika Bogdanovića
75 pregleda 29 komentar(a)
Marjana Jušković, Foto: Demos
Marjana Jušković, Foto: Demos
Ažurirano: 15.07.2017. 15:26h

Nakon što je poslanica Demosa, Anka Vukićević, kazala da je iz medija saznala da je o u nikšićkom Demosu izabrano novo rukovodstvo i da je tom odlukom prekršen Statut partije, novoizabrana predsjednica GO u tom gradu, Marjana Jušković, kazala je da su navodi Vukićevićeve neistiniti, i da je o njenom izboru uredno obaviješten i predsjednik partije, Miodrag Lekić.

"Ništa nas zaista ne može iznenaditi od Anke Vukićević, jer su neistine, manipulacije i podmetanja njen način ponašanja i komuniciranja. Da gđa Vukićević ponekad ponešto i pročita, a i da usput joj se omakne da progovori i nešto istinito, onda ne bi ni ovo obraćanje počela lažima, pa je mi ne bismo morali ni demantovati“, rekla je Jušković.

Ona napominje da je sjednica održana u skladu sa Poslovnikom o radu OO Nikšić.

"Istina je, da su zvanično, odmah nakon održane Vanredne izborne sjednice, obaviješteni predsjednik Demosa i predsjednik Izvršnog odbora Demosa što možemo dokumentovati. Napominjemo da je sjednica Opštinskog odbora zakazana potpuno u skladu sa važećim Poslovnikom o radu Opštinskog odbora Nikšić ,član 2, stav 4 koji jasno definiše da 2/3 članova mogu da sazovu sjednicu opštinskog odbora i odblokiraju njen rad, što smo i uradili“, ističe Jušković.

Kako dodaje, takođe je neistino da nije bilo kvoruma za odlučivanje.

„Istina je da je bilo prisutno znatno više od potrebnog kvoruma za odlučivanje. Odsutna su bila četiri člana odbora, dva zbog rada na neodređeno vrijeme u inostranstvu, jedan zbog smrti člana porodice, a drugi zbog bolesti člana porodice“, rekla je Jušković.

Osim toga, kazala je, neistinite su optužbe da na sjednicu nijesu pozvani svi članovi Opštinskog odbora u Nikšiću.

“Istina je da su na sjednicu pozvani svi članovi Opštinskog odbora, svi do jednog i pozivamo gđa Vukićević da nam imenom i prezimenom ukaže na člana kojeg smo iz njenog ugla „preskočili“. Tačno je da na sjednicu nijesu pozvani predsjednik i predsjednik Izvršnog odbora upravo da bi izbjegli sukobljavanje na samoj sjednici i da bi mogli nesmetano i po prvi put samostalno da odlučujemo o izboru organa Demosa u Nikšiću," navodi Jušković.

Ona napominje i da su na tu odluku imali puno pravo, s obzirom da se ne radi o izboru Opštinskog odbora, već o izboru rukovodstva odbora, ne postoji statutarna obaveza da se poziva predsjednik i predsjednik Izvršnog odbora.

Izborom organa Demosa, dodaje, u Nikšiću je odblokiran rad tog odbora poslije više od tri mjeseca, prouzrokovan ostavkom Vukićević i odsustvom potpredsjednika Bogdanovića.

„Gđa Vukićević je u svom poslednjem obraćanju ovom Opštinskom odboru, kad je podnijela neopozive ostavke na sve funkcije u Opštinskom odboru, takođe i kazala da joj dostojanstvo ne dozvoljava da bude više u društvu ovog odbora, pa nijesmo htjeli da njeno dostojanstvo dovodimo u pitanje. Jasno je šta žulja gđa Vukićevic, i teško prihvata da je prvi put u Nikšiću zakazan sastanak OO na statutaran način sa dnevnim redom i zapisnikom koji je uredno vođen. Do sada nije postojao nijedan dokaz da smo se ikada sastajali i o bilo čemu odlučivali“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: